Deprem tüm Türkiye'nin ruh sağlığını etkiledi. Klinik Psikolog Beyhan Budak Medyatava TV'den dikkat çeken uyarılarda bulundu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremleri toplumsal ruh sağlığını olumsuz etkiledi. Medyatava TV'ye özel açıklamalarda bulunan Klinik Psikolog Beyhan Budak felaketin yaraladığı ruh sağlığımız için çok önemli uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Deprem tüm Türkiye'nin ruh sağlığını etkiledi. Klinik Psikolog Beyhan Budak Medyatava TV'den dikkat çeken uyarılarda bulundu

Klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak MedyaTava TV’den İlke Özalp’in sorularını yanıtladı ve deprem felaketiyle yara alan toplumsal ruh sağlığımız için çok önemli uyarılarda bulundu. 

Deprem felaketi sonrası ruh sağlığımızı koruyabilmek için neler yapılabileceğini ve depremin ardından yayılan sosyal medya paylaşımlarını nasıl değerlendirmemiz gerektiğini anlatan Beyhan Budak,  felaket sonrası sosyal medyada paylaşım yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bu paylaşımlara çok fazla maruz kalmanın insan psikolojisindeki olumsuz etkilerini örneklerle anlattı.   

"İNSAN SAĞLIĞINI DA ETKİLER"

Deprem korkusunun hangi süreçte insan sağlığını etkilediğini de vurgulayan Budak, felaketin ardından geçen 1 aylık süreden sonra, deprem travmasının devam etmesi halinde, kişilerin psikolojik tedavi görmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu .

İlke Özalp’in ‘ Depremin ardından yayın kuruluşlarında ekrana çıkan ve ben söylemiştim ancak önlem alınmadı ‘gibi  söylemler hakkında ne düşünüyorsunuz?’  sorusuna da ‘bu yaklaşımları egoist ve ilgi çekmek amaçlı bir tavır olarak değerlendiriyorum ‘ cevabını veren Budak; afet sonrası dönemlerde bu tarz söylemlerin öfke yaratmaktan başka bir faydası olmadığının altını çizdi!

Deprem felaketiyle uygulanan yas sürecinde, sosyal medyada rutin kişisel paylaşımlar yapan duyarsız insanları hoş görülü değerlendirmemiz gerektiğini de söyleyen Beyhan Budak; ‘bu şekilde davranmaları hiç birimizin bilmediği kişisel bir travmadan kaynaklı olabilir’ yorumunu yaparak, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.    

 

 

  

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin