Deniz Bayramoğlu ve Uğur Batı bu kitapta buluştu!

"Üzgün İnsandan Özgür İnsana" Destek Yayınları'ndan çıktı...

Google Haberlere Abone ol
Deniz Bayramoğlu ve Uğur Batı bu kitapta buluştu!

Yazar Uğur Batı ve gazeteci Deniz Bayramoğlu’nun insan, umutsuzluk, ikna, bilinçaltımız, sürü davranışı, algı, zaman, sadakat, cazibe, umut, arzular, tüketim, metalaşma, erdem ve daha pek çok kavram üzerine sorular sorup yanıtlar aradıkları kitapları Üzgün İnsandan Özgür İnsana, Destek Yayınları’ndan çıktı.  



Kitap pek çok disiplinden faydalanarak insanın fabrika ayarlarına ilişkin olağanüstü konulara giriyor, sıra dışı cevaplar veriyor.



Deniz Bayramoğlu ve Uğur Batı bu kitapta buluştu!



Küçük şeyler neden büyük değişiklikler yaratıyor, iknanın anatomisi, karar bilimi, karar anı, puslu mantığımız, neden irrasyonel ve sabırsızız, sürü davranışı, insan nasıl bu kadar kolay aldanıyor, anın cazibesi, bilinçli farkındalık, iyilik ve kötülük gibi oldular yazarların çarpıcı bir üslupla tartıştığı konular arasında yer alıyor. Yazarlar okurlarını insan, beyin, özgür irade, iyilik, kötülük, mutluluk, ikna bilimi, geleceğin lideri, irrasyonalite, başarı, yaratıcılık gibi konularda farklı bakış açıları geliştirmek adına farklı sorular sormaya yöneltiyorlar. Mantık dışı olmak, cehalet, hayat ve plasebo etkisi, insan türünün narsistik umutsuzluğu, aldatıcılık, dolandırıcılık, puslu mantık, sosyal medya etkisi, kadın ve erkek beyni, tutku, aşk, bağlılık gib konular kitapta ayrı başlıklarda ele alınıyor.



Seçimlerinizde gerçekten özgür müsünüz, sürü psikolojisi karar verirken bizim için ne kadar önemli, insanın yaşama devam etme motivasyonu nedir, niçin güce yöneliyoruz gibi pek çok soruya onlarca başlık altında cevap vererek, Uğur Batı ve Deniz Bayramoğlu Türkçe yazında bu hususta özgün bir alan yakalıyorlar. Bunlar gibi pek çok çarpıcı konuyu bol örnek, pek çok durum analizi ve hikâyelerle çarpıcı irdeliyor.



Arka kapaktan:



“Hayatın nesnesi değil öznesi olmaya özen gösterenler için çarpıcı bir kaynak.” 



Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu



“Uğur Batı ve Deniz Bayramoğlu insan ve insan hayatını kendi eşsiz deyişleri ile çözümlüyor.”



Prof. Dr. İlber Ortaylı



“İnanılmaz sürükleyici, baştan sona canlı, eğlenceli, etkileyici ve okuyucunun anlam bulacağı derinlikte yazılmış.”



Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur 



“Hem genişliği hem de derinliği yakalayan ender bir kitap.”



Dr. Özgür Bolat



“Bu kitabı okumalısınız, dahası insanın dönüşümü adına her evde bir tane bulunmalı.”



Prof. Dr. Sinan Canan



 



 



 



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin