Cüzdansız festival deneyimi Türkiye'de!

Festivallerde kullanıcılara kesintisiz deneyim sağlamak amacıyla geliştirilen cüzdansız (cacheless) dijital ödeme sistemi EventPayPro sahaya indi.

Google Haberlere Abone ol
Cüzdansız festival deneyimi Türkiye'de!

Positive A Digital Approach ortakları Caner Istı ve Eren Dedeoğlu’nun girişimi olan EventPayPro Türkiye’de festivallere yeni bir soluk getirecek.



Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de festivallerin en büyük sorunlarından biri olan cüzdan taşıma, uzayan yiyecek, içecek ve jeton kuyrukları EventPayPro ile çözüldü. Dünyada giderek yaygınlaşan cüzdansız festival çözümleri ülkemizde ilk kez EventPayPro ile kullanılmaya başlandı. Festivallerde para taşıma derdini ve ödeme kuyruklarını ortadan kaldıran, EventPayPro katılımcılarına kesintisiz bir festival deneyimi, organizatör ve tedarikçi firmalarına da operasyonlarında karlı ve fark yaratan avantajlar sunuyor.



Festival katılımcılarının ceplerindeki telefonlar artık festival cüzdanı



EventPayPro ile cüzdan taşımakla uğraşmayan katılımcılar, alışverişlerini cep telefonları, QR kodlu alışveriş kartları veya akıllı NFC bilekliklerine tanımlanan yüksek teknolojili sistem sayesinde çok kolay ve hızlı yapabiliyor.



Nasıl Çalışıyor?



Festivale özel olarak hazırlanan mobil uygulamayı indiren katılımcılar, mobil uygulama üzerinden kredi kartları ile online ödeyerek hesaplarına bakiye yüklüyor ve satış noktalarında uygulama içindeki kişiye özel QR kodlarını okutarak ödemelerini yapıyorlar. EventPayPro ile katılımcılar artık festival alanında para üstünü veya kredi kartının işlem süresini beklemeden festivalin her anını keyifle yaşarken, bir yandan da harcamalarını anlık olarak kontrol edebiliyorlar.



Akıllı telefon kullanmak istemeyenler veya nakit para yüklemek isteyenler için de kasa noktalarında festivale özel olarak hazırlanmış alışveriş kartlarını alıp para yüklüyorlar. Her bir karta özel QR kodu bulunan alışveriş kartlarındaki harcamayı mobil uygulama üzerinden de takip edebiliyorlar. Festival sonunda ise yükledikleri paradan artan bakiyelerinin iadesini alabiliyorlar.



Dünyadaki örneklerine paralel olarak NFC bileklik teknolojisini de kullanan EventPayPro ile katılımcılar bilekliklerini cüzdan olarak da kullanabiliyorlar. Suya dayanıklı bileklikler sayesinde deniz keyfini bölmeden alışveriş yapabiliyorlar.



Karlılık odaklı çözümler



EventPayPro, yalnızca festival katılımcılarına değil, organizasyon sahiplerine ve katılımcı firmalara da çok önemli kolaylıklar sağlıyor. Sahip olduğu saha tecrübesi ve deneyimli mühendis yazılım ekibiyle 2 yıldan daha uzun süredir geliştirilen EventPayPro festivallerin karlılığını artıracak tüm ihtiyaçları barındıran bir festival süiti sunuyor.



Sahada denendi, Onaylandı





İlk kez geçen seneki festivallerde görücüye çıkan EventPayPro 70binden fazla katılımcı tarafından 250binden fazla işlemde kullanıldı. Sıralarda zaman kaybetmeyen, para kaybetme derdi yaşamayan katılımcılar kesintisiz eğlencenin keyfini çıkarttılar. Festival sonunda görüşleri alınan katılımcılar sistemi çok beğendiklerini ve tüm festivallerde bu sistemi kullanmak istediklerini belirttiler. Hızlı ödeme sistemi ve sıra beklemeden alışverişi deneyimleyen katılımcıların memnuniyeti satışlara da yansıdı. Alışveriş gelirlerinin geçen senelere göre %30 oranında artış göstermesi festival yöneticilerini de oldukça memnun etti.



EVENTPAYPRO’NUN FESTİVAL KATILIMCILARINA SUNDUĞU 10 FAYDA ÖDEME SIRALARI OLUŞMAZ:



EventPayPro sayesinde fiş veya jeton almak için ayrıca bir kuyruğa girmeye gerek kalmaz. Katılımcılar uygulamalarından mobil cüzdanlarına kendileri para yükleyebilirler. Sahada ödeme işlemi kredi kartından 4 kat daha hızlı çalışır. Nakit ödemedeki para üstü değişiminden ise kat ve kat hızlıdır.



FESTİVALİN HER ŞEYİ TEK BİR YERDE O DA CEBİNDE:



EventPayPro her festivale özel mobil uygulama hazırlıyor. Festivaldeki tüm alışverişler için katılımcılar bu uygulamayı kullanıyor. Yemek ve içecek satış noktalarından, erken ve hızlı giriş fırsatına; vale otopark hizmetinden, atölyelere kadar bilet alım ile başlayan tüm festival işlemleri için sadece mobil uygulamayı indirmeleri yeterlidir.



ALIŞVERİŞ KARTI VEYA BİLEKLİK İLE KULLANMAK DA MÜMKÜN :



Alışverişler için Mobil uygulamanın yanında alışveriş kartı ve bileklik de kullanabilirler. Alışveriş kartı ve bileklerine para yükleyebilir, tüm festival alanlarında kullanabilirler ve mobil uygulamalarından takip edebilirler. Üstelik NFC bilekleriyle denize de girebilirler.



Cüzdansız festival deneyimi Türkiye'de!



GÜVENLİ:



Dijital ödeme sayesinde cüzdan düşürme ya da para çaldırma riski sıfıra iner. Katılımcılar artık yanlarında getirdikleri parayı hesaplarına yükleyerek güvenliği dert etmek zorunda kalmazlar.



KALAN PARA OTOMATİK İADE EDİLİR:



Festival sonunda katılımcıların kalan bakiyeleri iade edilir. Fiş sisteminin aksine harcamadıkları paralar boşa gitmez.



ORANTISIZ FİYATLARA SON:



Satıcılar fiş veya jeton sistemindeki gibi fiyatlarını 5’in katları ile belirlemek zorunda olmadığı için katlı fiyatların getirdiği orantısız fiyatlarla alışveriş yapmak zorunda kalmazlar.



SİPARİŞİN SANA GELİR, ALANDA YERİNİ KAYBETMEZSİN:



Katılımcılar, gezici satış noktaları ile ödemelerini bulundukları yerde yapabilirler. Böylece konser alanındaki yerlerini kaybetmezler



SÜRPRİZ TEKLİFLER:



Kişiye özel sunulan tekliflerle ilgi alanlarına yönelik avantajlar sunulur. Festivaldeki kampanyalardan her an haberdar olabilirler.



HARCAMALAR KİŞİNİN KONTROLÜNDE:



Şeffaflık özelliği sayesinde kullanıcılar tüm harcamalarını detaylı bir liste şeklinde görebilirler



FAVORİ KONSERİNİ KAÇIRMAZ:



Mobil uygulamadaki festival programı ile konserleri anlık olarak takip etme olanağı yakalayan katılımcılar, gitmek istedikleri etkinlikleri favorilerine ekleyebilir ve sahne zamanı geldiğinde gelen bildirimlerle bekledikleri etkinlikleri kaçırmazlar.



EVENTPAYPRO’NUN FESTİVAL SAHİBİNE SUNDUĞU 10 FAYDA



MARKAYA ÖZEL ÜCRETSİZ UYGULAMA:



Festival markasının kimliği ile tasarlanmış iOS ve Android uygulaması festival sahibine ÜCRETSİZ olarak sunulur. Konser detayları, yeme, içme noktalarının tanıtımı, bilet satışı ve adres tarifi v.b. gibi festival sürecine ait tüm bilgiler katılımcılar ile uygulama aracılığı ile paylaşılır.



SATIŞLARDA VE GELİRLERDE BÜYÜK ARTIŞ:



Sıra beklemek istemediği için alışveriş yapmayan kullanıcıların festivale büyük kaybı oluyor. Hızlı ödeme sistemi ile %30’un üzerinde alışveriş cirosunda artış sağlanabiliyor. Festival’e daha fazla gelir elde etme imkanı sunuluyor.



TÜM NOKTALARIN ÇÖZÜMÜ TEK BİR UYGULAMADA:



Yiyecek ve içecek standlarındaki satışlar, bilet sistemi, kapı girişi, atölye veya ürün satışları tek bir uygulamada yapılabiliyor.

 

GÜNCEL SATIŞ TAKİBİ VE ŞEFFALIK:



Ciro ve tüm satışların bilgileri ve kasa noktaları detaylı olarak anında güncel bir şekilde markanın takibindedir.



KAÇAKLARA VE KAYIPLARA SON:



Festival satıcılarının en büyük problemlerinden olan insan kaynaklı kötü niyetli kaçak ve kayıplar ortadan kalkıyor. Tüm satış işlemleri dijital olarak kayıtlı olup anlık olarak raporlanıyor. Kayıp, sahte ve tekrar kullanıma giren fişlerden kaynaklanan kaçaklar engellenmiş olur.



ANINDA MUTABAKAT ve VADESİZ ÖDEME:



Uzayan mutabakat süreleri anlık satış bilgisi sayesinde artık tarih oldu. Festival bitimi ile tüm ödemeler festival sahibinin belirttiği hesaba gönderilir.



KATILIMCILARINI BİREBİR TANIMA FIRSATI:



CRM & izinli katılımcı bilgileri ile festival markası katılımcılarının özelliklerini bilir, doğru ve hedefli iletişim yapar.



 GEZİCİ SATIŞ İMKANI:.



Taşınabilir satıcı uygulaması sayesinde, katılımcıların satış noktalarına gelmelerine gerek kalmadan, konser alanı, kapı, deneyim alanları gibi festivalin her noktasında satış yapılabilir.



YENİ NESİL PAZARLAMA KANALI:



Pazarlama kanallarında etkili reklam ve iletişim çalışmaları yapılır. Sponsor markalar için yepyeni bir mecra yaratılmış olur.



EKİP YEMEKLERİ KONTROL ALTINDA:



Festival boyunca çalışan onlarca kişinin personel yemeklerini fişlerle, masraf formları ile yönetmek takibi karıştırıyor ve zorlaştırıyordu. EventPayPro ekip yemek masraflarını tek noktadan, kayıt altında ve düzenli bir şekilde yönetir.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin