Cumhuriyet ve Birgün gazetelerine 'terör' soruşturması!

Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri hakkında o haber nedeniyle terör soruşturması açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet ve Birgün gazetelerine 'terör' soruşturması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri hakkında, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, bir polis memurunu hedef yapacak şekilde yayınlar yaptıkları iddiasıyla, ''Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçundan soruşturma başlattı.



Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten 3 cumhuriyet savcısı,Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinin, dosyada gizlilik kararı bulunmasına rağmen bir polis memurunu hedef yapacak şekilde yayınlar yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.



Suç duyurusunda, söz konusu gazetelerin Berkin Elvan olayının faili olduğu iddiasıyla bir polisin ismini ve fotoğrafını yayınlandıkları, ayrıca hedef gösterici yayınlar yaptıkları öne sürüldü.



Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve haberin yayımlanmasıyla ilgili sorumlular ile Birgün gazetesi yöneticileri hakkında ''Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçundan işlem yapacağı öğrenildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin