Cumhuriyet gazetesi yazarından 'Bir İşsizin Günlüğü' kitabı

Basına baskılar nedeniyle son iki yılda işsiz kalan bine yakın gazeteciden biri olan Doğan Satmış, işsizlik günlerini kitaplaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesi yazarından 'Bir İşsizin Günlüğü' kitabı

Cumhuriyet gazetesi'nin Genel yayın Danışmanı ve köşe yazarı Doğan Satmış, “Bir İşsizin Günlüğü” adını verdiği kitabında, işini kaybeden bir gazeteci olarak hayata kaldığı yerden nasıl devam ettiğini, yeni başlangıçlar yapma çabasını oldukça esprili ve eğlenceli bir dille anlattı.



Satmış, Habertürk gazetesinde genel yayın yönetmen yardımcısı görevindeyken, “Alo Fatih ortamı"nda kendisini işsizler ordusunun arasında buldu. Satmış, günlüğünde bir “işsiz” olarak hayata kaldığı yerden nasıl devam ettiğini, yeni başlangıçlar yapma çabasını irdeledi.



Cumhuriyet gazetesi yazarından 'Bir İşsizin Günlüğü' kitabıOldukça esprili ve eğlenceli bir dille yaşadıklarını anlatan Satmış’ın mizahi dilinin ardında ise Türkiye medyasının tarihi boyunca geçtiği en zorlu dönemeçlerden birinin hüzünlü fotoğrafı çıktı ortaya. İşsiz, dilsiz, habersiz gazeteci ordusu… Haber sevgisi ile iktidar övgüsü arasında tercih yapmaya zorlanan basın mensupları. Yeni bir güne uyandıklarında kendilerini internet sitelerinde yeni bir meslek ararken bulan insanlar.



Bir İşsizin Günlüğü’nde medya plazalarının renkli simalarını, dedikoduları da yeraldı.



Satmış kitapta okurlar için bir de sürpriz olduğunu söyledi. Kitabı okurken bu sürprizi yakalayan okurları bir de ödül var ancak ne olduğunu ancak okuyanlar bilecek. Bir İşsizin Günlüğü, Doğan Kitap’tan çıktı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin