Cumhuriyet 30 yıllık dergisini kapattı, çok sayıda kişinin görevine son verildi!

Cumhuriyet gazetesi ani bir kararla en eski dergilerinden birinin daha yayın hayatına son verdi. Gazete, hem dergide görevli hem de farklı departmanlarda çalışan çok sayıda personelini de işten çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet 30 yıllık dergisini kapattı, çok sayıda kişinin görevine son verildi!

26 Kasım'da MİT TIR'ları haberi nedeniyle Genel Yayın Yönetmeni'nin ve Ankara Temsilcisi'nin tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmesiyle zor günler geçiren Cumhuriyet gazetesi, şimdi de mâli darboğazla mücadele ediyor.



Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla başlayan moral bozukluğuna bu kez de 30 yıl önce kurulan, gazetenin yazarlarından Orhan Bursalı yönetiminde yayınlanan ve haftalık olarak her cuma Cumhuriyet'le birlikte ücretsiz olarak verilen, Bilim ve Teknoloji Dergisi'nin (CBT) kapatılması eklendi.



Medyatava'nın edindiği bilgiye göre; 2'si Bilim ve Teknik Dergisi'nde görevli olmak üzere farklı departmanlardan 20'ye yakın kişinin Cumhuriyet'le yollarının ayrıldığı öğrenildi. Gazeteyle yolları ayrılan çalışanlar arasında uzun yıllar Cumhuriyet'in mali işlerinden sorumlu olan Bülent Yener'le birlikte bir bölümünün istifa ettiği, haber merkezi, danışma ve muhabirlerden oluşan çok sayıda kişinin ise görevine son verildiği belirtildi.



Ayrıca, işten çıkarmaların önümüzdeki günlerde Ankara ve İzmir ofislerine sıçrayacağı da konuşuluyor.



Gazete, 2015'in ilk aylarında da 29 yıllık eki 'Cumhuriyet Pazar'ı kapatıp, yerine efsane dergi Sokak'ı getirmişti. Ancak, 'Sokak' dergisinin de finansal nedenlerden dolayı 32. haftasında yayın hayatına son verilmişti.



Bu gelişmelerin yanında bir süredir mâli sıkıntılar yaşayan Cumhuriyet'te 3 aydır maaşların düzensiz ödendiği, gazetenin başyazarı Nadir Nadi'nin eşi Berin Nadi'nin olan ve Berin Nadi'nin ölümünden sonra Cumhuriyet Vakfı'na devredilen Taksim'deki evinin, gazetenin matbaa borçları karşılığında Aydın Doğan'a verildiği iddia edildi.



Gazetede mâli darboğazın getirdiği bir diğer sıkıntı da Cumhuriyet'in Şişli'deki binanın kirasını ödemekte zorlanmasından dolayı yeni bir bina arayışı içinde olduğu, taşınma sürecinde temizlik ve güvenliklerden oluşan idari personelin de görevine son verileceği iddiaları oldu. Konuyla ilgili bir başka iddia ise Şişli'deki binanın Ciner Grubu'na ait olduğu ve Ciner'in 1 Kasım seçimlerinden sonra gazetenin binayı boşaltmasını istediği söylentileri...



Kulislerde, bir yandan Dündar ve Gül'ün tutukluluğu, bir yandan da mâli sıkıntıların sonucu olan işten çıkarmalarla sarsılan gazeteyi önümüzdeki süreçte de zor günlerin beklediği konuşuluyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin