Can Dündar, Erdoğan ile Merkel'in basın toplantısına katıldı mı?

Gazeteci Can Dündar'ın basın toplantısına akredite olması krize yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar, Erdoğan ile Merkel'in basın toplantısına katıldı mı?

Almanya'da yaşayan gazeteci Can Dündar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısına akredite olması krize yol açtı. Dündar, iptal olabileceği söylenen basın toplantısına katılmayacağını duyurdu.



Berlin'de bugün resmi temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar ile ilgili kriz çıktı. Can Dündar'a Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Erdoğan'ın yapacağı basın toplantısı için akreditasyon verilmesi diplomatik gerilime yol açtı.



Almanya'da yaşayan gazeteci Can Dündar'ın Erdoğan'ın Merkel'le yapacağı basın toplantısına akredite olması ve Erdoğan'a soru soracağını açıklaması iki ülke arasında krize yol açtı. Federal Basın Dairesi'nin (BPA) Dündar'ın akreditasyon talebine onay vermesine Türk heyetinin tepki gösterdiği, Alman tarafının ise geri adım atmak istememesi üzerine tansiyonun tırmandığı öğrenildi.



Türk heyetin Alman makamlarına, Dündar'ın ortak basın toplantısına alınması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını iptal etmeyi tercih edebileceğini ilettiği belirtildi.



Merkel'den Can Dündar açıklaması



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasındaki basın toplandısı sona erdi. Merkel, basın toplantısına katılmayan Can Dündar'la ilgili olarak Alman bir gazetecisinin sorusuna, Dündar'ın kendi isteğiyle katılmadığını söyledi.



Merkel, Can Dündar'a akreditasyon verilmesinin iki ülke arasında gerilim yarattığı iddialarını da doğruladı.



 




Can Dündar: Erdoğan beni bahane ederek sorulardan kaçacaktı buna izin vermek istemedim



Can Dündar (@candundaradasi) Erdoğan ve Merkel’in yapacağı ortak basın açıklamasına katılacak mı? #CANLI https://t.co/ykYNZ4scfT


— #ÖZGÜRÜZ (@Ozguruz_org) 28 Eylül 2018
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin