Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor?

2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle, tüm dünyada hem ekonomik hem de sağlık konusunda büyük kayıplar verildi. Koronavirüs salgını yenmek için ise bulunan en iyi bilimsel çözüm olarak aşılar görülüyor. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı karşıtlarının sayıları bir hayli fazla. Ülkemizde şu an için 12 yaş üzeri kronik hastalığı bulunanlar ve 15 yaş üzerindeki herkes aşı hakkına sahip. Peki, hangi ülkeler çocuklara koronavirüs aşısı yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor?

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı aşı takvimine göre, 12 yaş üzeri kronik hastalığı bulunan çocuklar ve 15 yaşın üzerinde olan herkes aşı yaptırma hakkına sahip oldu. Peki tüm dünyada çocuklara aşı yapan ülkeler hangileri?

HANGİ ÜLKELER ÇOCUKLARA AŞI YAPIYOR?

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor?

  • İngiltere

İngiltere’de sağlık birimlerinin teklifi üzerine 12 ve 15 yaş arasındaki çocuklara aşı yapılabiliyor. Uzmanlar, bu yaş aralığındaki çocuklar için doğrusunun tek doz Pfizer aşısı olduğunu ifade etti. Bu yüzden İngiltere, 12 – 15 yaş arasındaki çocuklara tek doz Pfizer aşısı yapıyor.

Danimarka; 12 – 15 yaş arasındaki çocuklara aşı yaparken, İspanya; 12 – 19 yaş arasındaki çocukların neredeyse tamamına tek doz aşı yaptırdı.

  • Fransa

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor? - Resim : 2

Fransa’da aynı şekilde 12 – 17 yaş arasındaki çocukların yüzde 66’sını tek doz olarak aşıladı. Yüzde 55’ini ise iki doz olarak aşıladı.

  • Almanya

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor? - Resim : 3

Almanya’nın bilim uzmanları aşının sadece 12 – 15 yaş arasındaki kronik hastalığa sahip olan çocuklara yapılmasını kararlaştırdı. Ağustos ayı itibariyle ise Delta varyantının yayılmasından sonra aşı, 12 yaş üzeri tüm çocukları kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi.

  • ABD

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor? - Resim : 4

Temmuz sonunda ABD'deki 12-17 yaş aralığındaki çocukların yüzde 42'sine ilk doz, yüzde 32'sine ikinci doz Pfizer ya da Moderna aşısı yapılmıştı.

ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Covid nedeniyle hastaneye başvuran çocuk sayılarının, düşük aşılama oranlarına sahip eyaletlerde 3,4-3,7 kat daha fazla olduğunu ifade etti.

  • Çin

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor? - Resim : 5

Haziran ayında Çin'de 3 - 17 yaş aralığındaki çocuklara Sinovac aşısı yapılmaya başlandı. Çin, bu yaştaki çocuklara aşıyı onaylayan ilk ülke oldu.

  • Hindistan

Çocuklara koronavirüs aşısı yapan ülkeler: Hangi ülkelerde çocuklara aşı yapılıyor? - Resim : 6

Ağustos ayında ülkenin sağlık otoriteleri yerel Zydus Cadila firmasına ait yeni aşının 12 yaş ve üzerinde kullanımı için onay verdi. Aşı ülkede 3 doz olarak yapılıyor.

Hindistan, 12 - 17 yaş arasında kronik rahatsızlıkları bulunan çocukların Ekim ayında aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin