Cif ve Arzum Onan, ev işlerinde eşitlik 'Hepimizin Elinde' dedi

'Hepimizin Elinde' projesinin detayları, proje elçisi Arzum Onan’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Cif ve Arzum Onan, ev işlerinde eşitlik 'Hepimizin Elinde' dedi

Cif’in 'Hepimizin Elinde' projesinin detayları, proje elçisi Arzum Onan’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. Cif, bu proje ile ev işlerini kadının görevi olarak gösteren kalıplaşmış yargıların aksine kadınların değer yaratabildiği tek alanın ev işleri olmadığına dikkat çekerken, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasının önemini vurguluyor. Arzum Onan’ın projeye özel olarak tasarladığı heykel de ilk kez bu toplantıda sergilendi.



Cif’in ev işlerinin üstlenilmesinde eşitlik ve aile bireyleri arasında sorumluluğun dengeli dağılımı vurgusu yapan yeni projesi “Hepimizin Elinde”, 17 Ekim Çarşamba günü Unilever Ev Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Duygu Ersoy ve proje elçisi ünlü sanatçı Arzum Onan’ın katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. Ev işlerinin yalnızca kadınların görevi olmadığına ve aile bireyleri arasında ortak sorumluluk alınmasının önemli olduğuna dikkat çekmeyi hedefleyen proje, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasının önemini de vurguluyor. Farkındalık artırmayı hedefleyen bu proje için Arzum Onan tarafından yapılan gerçek üstü kadın heykeli de ilk kez bu toplantıda sergilendi. Altı kolu ve dört bacağı bulunan kadın heykeli, ev işleri konusunda kendisinden beklenen tüm sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan gerçek üstü güçteki bir kadını temsil ediyor.



Cif ve Arzum Onan, ev işlerinde eşitlik 'Hepimizin Elinde' dedi



Günümüzde evdeki sorumlulukları kadar hayatın farklı alanlarında da var olmak isteyen kadınlar olduğunun altını çizen Unilever Ev Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Duygu Ersoy “Sosyal medya ve diğer içerik platformlarında yaklaşık 4 yıllık bir süreye yayılan 500 bine yakın bireysel kanaat paylaşımını incelediğimizde ev işlerinin ana sorumlusunun kadınlar olarak algılandığını gördük. Eldeki verilere göre insanların yüzde 86’sı ev işlerini, yüzde 77’si temizliği, yüzde 79’u çamaşır yıkamayı, yüzde 69’u bulaşık yıkamayı, yüzde 72’si ise yemek yapmayı ‘kadının görevi’ olarak tanımlıyor*. Diğer bir araştırmamız ise kadınların yüzde 72’sinin ev işlerinin eşler arasında eşit paylaşılması gerektiğini düşündüğünü gösteriyor**. Biz de bunu tercih eden kadınların sesini duyurmak için Arzum Onan’ın da desteğiyle ‘Ev işleri Hepimizin Elinde’ diyoruz” açıklamasında bulundu.



Cif ve Arzum Onan, ev işlerinde eşitlik 'Hepimizin Elinde' dedi - Resim : 2



Proje elçisi ünlü sanatçı Arzum Onan ise “Merkezinde toplumsal cinsiyet eşitliğini barındırması, Cif’in bu söylemi üstlenmesi biz kadınlar için ziyadesiyle önemli. Bu dilin de bir heykel ile buluşması ayrıca anlamlı benim için. Ev işlerinin zihinlere sadece kadının görevi olarak yerleşen bu algısını “Hepimizin Elinde” diyerek değiştirebiliriz. Kadın-erkek ayırımı yapmaksızın ev işleri tüm aile bireyleri arasında dengeli bir biçimde pay edildiğinde kadın da üretime daha çok dahil olabilir. Cif’i toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayan bu yolculuğunda destekliyorum. Herkesi sosyal medyada sesimiz olmaya, mesajımızı paylaşmaya çağırıyorum” dedi.





”Ev İşlerinde Kadın ve Erkeğin Rolü Araştırması” sonuçlarına göre Ocak 2014-Eylül 2018 yıllarını kapsayan sosyal medya paylaşım verilerine dayanılmıştır.


**IPSOS’un Temmuz 2018’de Unilever için gerçekleştirdiği “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması’ndan alınmıştır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin