CHP'li vekil Dağlıca ve Hürriyet'i meclise taşıdı

Barış Yarkadaş, Dağlıca'daki saldırı ve Hürriyet'e yapılan baskınla ilgili soru önergesi sundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekil Dağlıca ve Hürriyet'i meclise taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, PKK'nın Dağlıca'da gerçekleştirdiği saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.



Barış Yarkadaş'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:



'Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca kesiminde askeri birliğimize dün yapılan saldırıda askerlerimiz şehit düşmüştür. Terör örgütü PKK'ya yakın haber siteleri saldırı saatinin 15:30 olduğunu açıklamış, saat 18:00’de ise yine aynı kaynaklarca şehit sayısı verilmiştir. Çatışmanın sürdüğü saatlerde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da yapılan Türkiye - Hollanda maçına bir şehit çocuğuyla katılmıştır.



Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çatışmalar sürerken, bir televizyon programına katılarak “Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa’yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı' demiştir.



Bu sözleri haberleştiren Hürriyet Gazetesi ise Twitter’da birçok yandaş kalem ve siyasinin hedefi haline getirilmiş, yapılan çağrılar sonucu baskına uğramış ve yaşanan olaylar korkutucu noktaya gelmiştir. Öyle ki; gazete önündeki olaylara AKP’nin gençlik kolları başkanı ve aynı zamanda milletvekili olan kişi öncülük etmiş, yapılan baskın “periscope” adı verilen sosyal medya kanalı aracılığıyla canlı yayınlanmıştır.



Bu çerçevede;



1- Terör örgütü PKK'nın askerlerimize pazar günü 15.30'da gerçekleştirdiği saldırıyı saat kaçta öğrendiniz?



2- Terör örgütü PKK internet sitesinden saaat 18:00’de şehitlerimizin sayısını açıklamasına rağmen, bu bilgi kamuoyundan neden saklanmış ve gerçek bilgi kamuoyuna resmi kanallardan neden duyurulmamıştır? 



3- Saldırıda şehit olan askerlerimizin sayısını, saat 19.00'da başlayan Türkiye - Hollanda milli maçına giderken biliyor muydunuz? 



4- Dağlıca'daki saldırıyı bilmiyor idiyseniz, size bilgi vermeyen görevliler hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Saldırıyı biliyor idiyseniz, hiçbir şey olmamış gibi maça gitmenizin sebebini nasıl açıklıyorsunuz? Türkiye kan ağlarken, maç izlemenizin ortaya çıkması sonrası, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?



5 - Saat 19:00’da başlayan Türkiye – Hollanda maçına şehit çocuğuyla gitmenizdeki amaç nedir?



6- Terör örgütünün saldırısı sonrası, Dağlıca'da kaç askerimiz şehit olmuş, kaç askerimiz yaralanmıştır? Şehit olan askerlerimizden birinin Tabur Komutanı bir Yarbay olduğu doğru mudur? 



7- Saldırı sonrası bölgeye destek kuvvet olarak gönderilen askeri timle bağlantının koptuğu ve 10 askerimizin terör örgütü tarafından rehin alındığı doğru mudur?



8- Genelkurmay'a şehit ve yaralı sayısının açıklanmaması için tarafınızca baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? 



9- Şehit ve yaralı sayımız neden açıklanmamaktadır?



10- Genelkurmay Başkanı’nın saldırının olduğu saatlerde Ege’deki bir tatil yöresinde olduğu ve güvenlik toplantısına katılmak için saat 22:30’da Ankara Esenboğa Havalimanı’na indiği doğru mudur?



11- Genelkurmay Başkanı’nın güvenlik toplantısına geç katıldığı doğru mudur?



12- Genelkurmay Başkanı’nın saat 15:30’da yapıldığı iddia edilen saldırıdan haberi yok mudur?



13- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa’yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı” sözleriyle ne demek istemiştir? 



14- Bu sözlerden sonra sosyal medyada başlayan ve başını yandaş medya kalemlerinin oluşturduğu güruhun Hürriyet Gazetesi’ni basmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?



15- Hürriyet Gazetesi baskınıyla ilgili sorumluların cezalandırılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?



16- AKP Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda milletvekili olan bir kişinin Hürriyet Gazetesi önünde toplanan kalabalığa öncülük etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? 



17- Hürriyet Gazetesine yapılan baskın, basın ve medya uygulanan baskı, sindirme ve yıldırma politikasının bir parçası mıdır? Hürriyet'i bastığı ve partinizin üyesi olduğu belirlenen kişilere karşı disiplin soruşturması başlatacak ve İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirecek misiniz? (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin