CHP'den cezaevinde bulunan Hidayet Karaca'ya ziyaret!

CHP'li vekiller 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Hidayet Karaca'yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den cezaevinde bulunan Hidayet Karaca'ya ziyaret!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün de bulunduğu heyetle 14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.



"BAĞIMSIZ OLARAK KAMUOYUNA YANSITMA AMACIYLA GELDİK"



Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Sezgin Tanrıkulu, Hidayet Karaca’nın tutuklanmasıyla başından bu yana medya özgürlüğüne büyük bir darbe yapıldığını belirterek "Kendisinden dinledik basına yansıyanların dışında hangi bilgilere sahip olduğunu öğrendik. Gerçekten de hukuksuz bir biçimde tutuklandı ve yaklaşık 56 gündür tutuklu. Burada cezaevinde hâla tutuklu ve hükümlü olan birçok insan var bu şekilde kendilerine zulmediliyor. Biz kimliklerinden ve inançlarından bağımsız olarak bu durumu kamuoyuna yansıtmak amacıyla geldik ve gelmeye de devam edeceğiz” dedi.



“ORTAK KAYGIMIZ ADALETİN GERÇEKLEŞMESİ”



Sezgin Tanrıkulu, Silivri ziyaretlerinin eleştirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:



"Biz buraya, bundan önce olduğu gibi KCK, Balyoz, Ergenekon, Oda TV davalarına da geldik. Bugün de bunun için geldik. Tek bir ortak kaygımız var, İnsan hakları ve adaletin gerçekleşmesi. Kimliği ne olursa olsun gelmeye de devam edeceğiz"



HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNURUZ BU AMAÇLA GELDİK”



CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de, CHP olarak hukukun üstünlüğünü savunmak adına, haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın ve kimden gelirse gelsin bunun karşısında durmak adına Karaca'yı ziyaret ettiklerini söyledi.



Kişilerin mensubiyetine, inancına, ideolojisine, cemaatine bakmadıklarını anlatan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Biz hukukun üstünlüğünü savunuruz bu amaçla geldik. Özellikle birinci ağızdan dinleyelim dedik. Bize enteresan bilgiler de verdi. Sorgulamada açık kaynaktan elde edilen bilgilere göre sorular sorulmuş. Böyle bir şey olmaz"



CEMAATLE İŞBİRLİĞİ İDDİALARINA CEVAP



Özgündüz, CHP’nin cemaatle işbirliği yaptığı yönündeki iddialara da şöyle cevap verdi: "Cuma gününden beri medyada başta Melih Gökçek olmak üzere, ‘CHP’yle cemaat arasında işbirliğinin delili’ gibi böyle saçma sapan şeyler söyleniyor. Böyle yakıştırmak bir ahlaksızlıktır" (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin