Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi savcının son dakika açıklamalarına Türkiye'den ilk yorum!

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Suudi Başsavcı'nın yaptığı açıklamada 11 zanlıdan 5'i için idam cezası istendiğini belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi savcının son dakika açıklamalarına Türkiye'den ilk yorum!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; "Suudi Savcının açıklamalarına ilişkin İstanbul'a bu cinayeti işlemek için gelenlerin sayısı 15'tir. Bunlardan 11'i tutuklanmış bulunuyor. Bu 11 kişinin 5 tanesi ile ilgili idam istemi var." dedi.



Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Suudi Başsavcı'nın Kaşıkçı açıklamasına yanıt



Çavuşoğlu "Bu cinayet önceden planlanmıştır. Bu bilgileri biz önceden biliyorduk dedi. Cesedin parçalanması önceden planlanmış bir eylemdir. Cesedi parçalama işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli şahıslar ve cihazlar buraya getirilmiştir. Ayrıca Türkiye'ye gelen 15 kişinin Türkiye kanunlarına göre yargılanması gerekiyor." dedi.



"Başsavcı yerel işbirlikçilerin olduğunu iddia ediyor ve bunu bizim savcımızla paylaşılacağını söylüyor."



CESET NEREDE?



Çavuşoğlu açıklmasında "Hala cevaplanmamış sorular var. Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" Ortada cevap yok!" dedi.



"Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu cinayetin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız ve ulusararası camia ile de bu güne kadar sürdürdüğümüz işbirliğine devam edeceğiz."



Çavuşoğlu; "Cinayet konusunda talimat verenlerin kim olduğunun ortaya çıkması gerekiyor. Bu işin takipçisi olacağız." dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin