'Çaresizlikten oyuncu oldum'

Sevilen oyuncu Onur Buldu, Hadi Be'nin konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Çaresizlikten oyuncu oldum'

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, YouTube’da yayınlanan Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı 'Hadi Be'nin konuğu, 'Cici Babam' sinema filmiyle seyirciyle buluşan ünlü oyuncu Onur Buldu oldu. Emre Saygı’nın sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu, hem yeni filmi “Cici Babam”ı hem de bilinmeyen yönlerini anlattı.



Urfalı aileye hippi baba



Onur Buldu, 20 Nisan’da vizyona giren yeni filmi “Cici Babam”ı anlattı: “Urfalı bir ailenin annesi, sıra dışı bir adama âşık oluyor. Hippi bir adam bu. Gitar hocası. Dünyayı gezmiş, çok rahat bir adam. Biz de annemizi ziyarete geldiğimizde onunla karşılaşıyoruz ve tabii ki onu istemiyoruz. Ben kardeşlerimi örgütlüyorum. Ailenin en serti de benim, ‘Asla öyle bir şey olamaz, annem nasıl yeniden evlenir, babamızın hatırası ne olacak’ diyorum, çok gelenekçiyim. Sürekli herkesi örgütlüyorum. Zamanla yavaş yavaş kopmalar oluyor babaya doğru ama ben sonuna kadar hep reddediyorum. ‘Cici Babam’ bir aile komedisi. Ama sadece komedi değil tabii ki, içinde duygusallık da var. Ağlatmasa da hüzünlendirir diye düşünüyorum.”



İhtiyar kurt Mahir İpek



Buldu, “Sette en çok bulaştığın adam kimdi?” sorusuna “Mahir İpek. İhtiyar kurt. Tam bir atıl kurt” yanıtını verdi.



Jön olmak istemem, yan rolleri seviyorum



Onur Buldu, “Jönü oynamak ister miydin?” sorusuna olumsuz yanıt verdi: “Yok. Çünkü jön rolleri her zaman etsiz rollerdir. Jönler daha düz rollerde olur. Yan karakterler daha meselesi olan insanlardır, ben onları daha çok seviyorum.”



Yani kelimesini çok kullanıyorum, nefret ediyorum bundan



Oyuncu, “En çok kullandığım kelime …” cümlesindeki boşluğu şöyle doldurdu: “Yani’yi çok kullanıyorum. Nefret ediyorum bundan.”



Çaresizlikten oyuncu oldum



Buldu, “Meslek olarak oyunculuğu … sebepten dolayı tercih ettim” cümlesindeki boşluğu doldurması istenince şöyle dedi: “Çaresizlikten. Başka hiçbir yeteneğim yok çünkü. Biraz müzik var ama zaten birlikte işler bunlar. Gideyim bir ticaret yapayım desem üç günde beni soyup soğana çevirirler.”



Çok dağınığım, destek gerekiyor



“Annem veya hayatımdaki kişi en çok … konusunda bana dırdır yaparlar” cümlesindeki boşluğa Onur Buldu ‘dağınıklık’ kelimesini yerleştirdi: “Eve giriyorum, üzerimi çıkarıp bırakıyorum, yatıp uyuyorum. Sabah kalktığımda da kıyafetleri yerine koymuyorum. O konularda hep bir destek gerekiyor bana.”



Boyumun kısalığına alıştım



Onur Buldu’nun Trabzonspor basketbol takımı oyuncularıyla çektirip Instagram’da paylaştığı fotoğraf yayın sırasında ekrana yansıtıldı. Oyuncu, boyunun kısalığını kafaya takıp takmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bu fotoğrafı çektirdiğimiz gün çok moralim bozuldu. Adamlar sırım gibi! Şaka bir yana boyumla ilgili espri yapılmasından rahatsız olmam. Bunun dezavantajını ergenlikte yaşıyorsun. Sonra alıştım.”



Annemi çıldırttık



Oyuncu, çocukluk yıllarına ait komik bir anısını da paylaştı: “Aktif bir çocuktum. Abimle çok sinirlendiriyorduk annemi. Garibim bir de ebe olduğu için hem üç-dört köyle uğraşıyor, hem de evde iki tane sığırcıkla uğraşıyordu. Ben o zaman da çok dağınıktım, o yüzden delirirdi. Annemi bir gün çıldırttık abimle. Dayım gelmişti bize. Bir tane dayım var benim. 12 kardeşler, bir tanesi erkek. 11 kız, bir erkek. O gelince ölüyoruz biz ‘Dayım geldi, dayım geldi’ diye. Öyle çok yaş farkı da yok aramızda, 6-7 yaş büyük sadece. O gün kötü kötü fıkralar anlatıyor bize, abimle ben de yalakalıktan nasıl gülüyoruz. Derken abim bir ‘zırt’ yaptı, altına kaçırdı. Ona gülerken de ben kaçırdım. Evde de misafir var. Annem tam çay dağıtırken biz ‘Gitmemiz lazım’ diye dışarı kaçtık. Abim tam misafirlerin yanından geçerken düşürdü. Annem dünyanın en iyi insanıdır ama ben onu hiç öyle görmedim. Önce derin bir sessizlik. Banyoda iki çocuk bekliyor. Sonra hortumla açıldı kapı ‘çaaat’ diye. Indiana Jones gibi girdi içeri annem!”



'Çaresizlikten oyuncu oldum'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin