Cannes’a Türk formatları damgasını vurdu!

Her yıl Cannes’da Nisan ayında “Mipformats International Pitch” adlı bir TV programı yarışması yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cannes’a Türk formatları damgasını vurdu!

Bu yarışmaya sadece henüz yayınlanmamış projeler katılabiliyor. Yarışmaya dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce yapımcı ve içerik üreticisi başvuruyor. Bu yıl 6 finalist arasında ilk kez bir Türk formatı yer aldı. “The Wall Project”hem program fikri olarak hem de profesyonel sunumu ile BBC, MTV, A&E gibi dünya kanallarının yöneticilerinin yer aldığı jüriden ve TV sektörünün seçkin alımcı ve yapımcılarının katıldığı izleyiciden tam not aldı. Programın yaratıcılarından olan ve dağıtımını gerçekleştiren Nilüfer Küyel ,The Wall Project ile ülkemizi temsil ederek Mipformats Uluslararası Proje Yarışması’ndan “Halkın Seçimi” ödülü ile geri döndü.



The Wall Project “Sokaklara Renk Kat” (Nilüfer Küyel – Cagla Menderes) kentsel mekanla kurduğumuz duygusal hikayelerden yola çıkarak, bir sokak, ya da bir duvarın sokak sanatçıları, ünlü ve halk yardımıyla dönüştürülüp, güzelleştirilmesine aracılık eden final bölümü canlı yayınlanacak olan yetenek yarışması programı. Programın amacı; o mekana ait kötü bir anıyı değiştirecek bir dönüşüm yaratmak için teknoloji ve sanatı, sanatçıyı ve halkı bir araya getirmektir. 



Nilüfer Küyel “Türkiye’de üretilen değerli program, dizi ve film projelerini dünyaya duyurmaktan, faklı ülkelerce adapte edilmesinden heyecan duyuyoruz.  Sektörün en önemli isimlerinden tebrik almak özellikle erişilmesi daha zor olan Batı Avrupa, Amerika ve İskandinav ülkelerinin de dikkatini çekebilmek bizleri ayrıca mutlu etti. Format kataloğumuzdaki her proje kendi janrında en yaratıcı, en iyi kurgulanmış işler arasından seçildi. Aldığımız tepkiler de ülkemizde ne kadar değerli formatların yapılmakta olduğunun göstergesidir. Türkiye’den içerik yaratıcıları, yazarlar ve yapım şirketlerinden gelen projeleri dünya pazarında en üst noktaya taşımak hedefindeyiz.” dedi.



Ayrıca yine Cannes’da BBO Yapım Mahperi Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu’nun yaratıcısı olduğu CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Buket Aydın’ın sunduğu 40 adlı talk show programı kendi janrında bir ilke imza atarak Fresh’te gösterilen ilk talk show oldu  ve sektörün önde gelen isimlerinden güzel yorumlar aldı. Almanya, ispanya, İtalya, Belçika, Hindistan, Avusturya başta olmak üzere pek çok ülkeden büyük ilgi gördü.



 


Etiketler cannes
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin