Büyükelçi 'New York Tımes' makalesi için konuştu: 'Utançtır'

Washington Büyükelçisi New York Tımes'ın Türkiye yazısı hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi 'New York Tımes' makalesi için konuştu: 'Utançtır'

ABD’nin başkenti Washington’da, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) 35. Yıllık Türk Amerikan Konferansı yapıldı.



Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da konferansta yaptığı konuşmada; New York Times’ın "Türkiye’nin yabancı savaşçıların önlenmesinde bir şey yapmadığı ve NATO üyeliği taahhütlerinden uzaklaştığını" ileri süren başyazısına da değindi.



Makaleyi utanç olarak niteleyen Kılıç, yazıda Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardım ve aldığı yükün görmezden gelindiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:



"Yabancı savaşçılar konusuna gelince, Türkiye elinden gelenin en iyisini yapıyor. 10 binden fazla kişi için Türkiye’ye giriş yasağı getirdik, 2 bin civarındaki kişinin girişini geri çevirdik. Bunu nasıl yapabilirsiniz? Ancak istihbarat bilgileriyle. İstihbarat oranlarına baktığımızda ise, 10 bin kişilik listenin belirlenmesinde Batılı ülkelerin istihbarat katkısı sadece yüzde 18. Türkiye’ye girişini reddettiğimiz 2 bin kişiyle ilgili Batı ülkelerinden elde ettiğimiz istihbarat ise sadece yüzde 50. Dolayısıyla Türkiye ile yeteri kadar istihbarat paylaşımı yapmıyorsunuz ve sonrasında da suçu Türkiye’ye atıyorsunuz. Bu seçici bir ahlak anlayışıdır ve seçici ahlaksa ahlaksızlıktır" (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin