Bülent Ersoy’un Onur Akay davasında sürpriz gelişme

Diva, Onur Akay'a 50 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Ersoy’un Onur Akay davasında sürpriz gelişme

Ünlü sanatçı Onur Akay’ın avukatı Hilmiye Arslan Tan, Diva Bülent Ersoy’un Akay’a açtığı 50 bin TL’lik tazminat davası ile ilgili açıklama yaptı.



Bülent Ersoy’un, 50 bin TL’lik tazminat davası açtığı meslektaşı Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay’ı affettiği öğrenildi. Türk müziğinin Diva’sı Bülent Ersoy, 2016 yılında erkeklik dönemine ait fotoğrafları Facebook adresinden paylaşan ünlü sanatçı Onur Akay'a, 50 bin TL tazminat istemiyle dava açmıştı.



Akay’ın avukatı Hilmiye Arslan Tan dava ile ilgili, “22. Asliye Hukuk Mahkemesi 2017 yılının Temmuz ayında yapılan ilk duruşmada, görevli mahkemenin Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi olduğuna hükmetmiş ve dosya içeriğine girmeden görevsizlik kararı vermişti. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra Bülent Ersoy’un, 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yeniden dilekçe vermesi ve davayı devam ettirmesi gerekiyordu ancak Bülent Hanım, bu dilekçeyi vermeyerek dava dosyasını dondurmuştur." açıklamasını yaptı.



“BÜLENT ERSOY AŞKTAN ÖTE BİR TUTKUDUR İÇİMDE”



Geçen sene tazminat davası devam ederken Bülent Ersoy’un, duyurduğu ölüm ve hastalık haberlerinden dolayı ‘Felaket Tellalı’ lakabı ile üne kavuşan Onur Akay’a, "Felaketlerden felaket beğensin" dediği iddia edilmiş ve Akay’ın avukatı tehdit içeren ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle, Ersoy hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.



Bunun üzerine Bülent Ersoy basın açıklaması yaparak, “Onur Akay Bey adına, hiçbir gazeteci, televizyoncu, internet sitesi yetkilisi ya da yetkisizi ile hiçbir konuşma, açıklama ya da beyanda bulunmamışımdır.” ifadelerini kullanınca, Akay suç duyurusunu geri çekmişti. Çıktığı televizyon programlarında ise Bülent Ersoy’dan sürekli özür dileyen "Ben Bülent Hanım'ı çok seviyorum ve bastığı yeri öperim.” gibi açıklamalar yapan Onur Akay ise, Ersoy’un davayı devam ettirmediğini duyunca, ”Bülent Hanım 2016 yılında Instagram kullanmıyordu. Bende o fotoğrafların Throw Back Thursday akımına uygun olduğunu düşünmüş ve tamamen iyi niyetle paylaşmıştım. Kendisinin rahatsız olduğunu duyunca o kadar çok üzüldüm ki, günlerce gözüme uyku girmedi. Olaydan kısa süre önce Bülent Hanım bana röportaj bile vermişti. Defalarca ekranlardan özür diledim ve tekrar özür diliyor, davayı devam ettirmediği için gönülden teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum. Ben onun kırılmasını isteyecek son kişiyim. Çünkü Bülent Ersoy aşktan öte bir tutkudur içimde.” dedi.



Bülent Ersoy’un Onur Akay davasında sürpriz gelişme


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin