Bugün'ün eski yazarı yeni adresini buldu!

Kayyum krizinin ardından işinden olan yazar nereyle anlaştı?

Google Haberlere Abone ol
Bugün'ün eski yazarı yeni adresini buldu!

İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasının ardından Bugün gazetesindeki işine son verilen Yavuz Baydar, Haberdar.com'un yazarları arasına katıldı.



Yavuz Baydar, çarşamba ve cuma günleri Haberdar.com okuyucusuyla buluşacak.



Haberdar.com geçtiğimiz günlerde de Millet'teki işine son verilen Murat Aksoy'u bünyesine katmıştı.



Bugün'ün eski yazarı yeni adresini buldu!



YAVUZ BAYDAR KİMDİR?



Mesleğe 1980 yılı başlarında, İsveç Radyosu'nda muhabir olarak girdi.



Radyo ardından TV ve yazılı basına geçti. Sırasıyla Cumhuriyet İsveç muhabirliği, BBC Türkçe Servisi'nde yapımcı-sunuculuk, Yeni Yüzyıl'da dış haberler servis şefliği, Milliyet'te editörlük yaptı.



1999 yılı başında Milliyet Okur Temsilcisi olarak, medyada kurumsal bir 'özdenetim' yapısı olan ombudsmanlığı Türkiye'ye tanıtan ve ilk uygulayan kişi oldu. Bu görevi Milliyet ardından Sabah'ta da sürdürdü. Toplam 15 yıl süren bu görevi nedeniyle dünyanın en kıdemli ve 'uzman' ombudsmanlarından biri sayılıyor.



Baydar, merkezi ABD'de bulunan Dünya Medya Ombudsmanları Örgütü'nde (ONO) başkanlık ve yürütme kurulu üyeliğini de üstlendi.



Türkiye'ye döndüğü 1990'lı yılların ortasından bu yana çeşitli TV kanallarında başta Soru-Cevap olmak üzere çok sayıda analiz-tartışma programını hazırlayıp sunan Baydar, 2007 yılındaki kuruluşundan bu yana İngilizce Today's Zaman gazetesinde köşe yazıları yazıyor. Bugün gazetesindeki köşe yazılarına ise Koza-İpek grubuna düzenlenen el koyma operasyonu ardından son verilmiş bulunuyor.



Baydar, Ocak 2014'te bir grup meslektaşı ile beraber medya bağımsızlığı ve özgürlüğü alanında çalışmalar yürütmek üzere Bağımsız Gazetecilik Platformu'nun (P24) kurucu üyeleri arasında  yer aldı.



2000 yılında 'Okur Temsilcisi' olarak yaptığı çalışmalar nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD)  Özel Ödülü'ne layık bulunan Baydar, 2014 yılında da, Avrupa'nın 'Pulitzer'i sayılan Avrupa Basın Ödülü'nü 'meslekte mükemmeliyet' tanımlamasıyla aldı.



2004'te Michigan Üniversitesi'nde Knight-Wallace Araştırma Bursu ile 'Ortadoğu, demokrasi ve medya' konulu mesleki çalışmalar yapan Baydar, 2014 sonbaharında da Harvard Üniversitesi'ne bağlı Kennedy School'da 'Shorenstein Fellow' olarak Türkiye medyasında sansürün ve mali yozlaşmanın yayılmasını ele alan uzun bir rapor yayınladı.



Baydar ayrıca Guardian, Le Monde, New York Times, El Pais ve Süddeutsche Zeitung gibi saygın gazetelere de aralıklı olarak yorum ve analiz makaleleri yazıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin