'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum'

Farah Zeynep Abdullah, MAG Aralık kapağı için objektif karşısına geçti.

Google Haberlere Abone ol
'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum'

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisi ile yıldızı parlayan, 'Kurt Seyit ve Şura'da sergilediği oyunculuk ile isminden söz ettiren, 'Bir Küçük Eylül Meselesi' ve 'Unutursam Fısılda' sinema filmleri ve müzik kariyeri ile başarı basamaklarını hızla tırmanan bir elinde on marifetli Farah Zeynep Abdullah, MAG Aralık sayısı için objektif karşısına geçti.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum'



'Bizim İçin Şampiyon', filmi gösterimi öncesi kariyeri ile ilgili soruları yanıtlayan güzel ve başarılı oyuncu merak edilenleri çok özel röportajında paylaştı. Çocukluğundan beri hep gelecekteki haliyle konuşmak istediğini ve ona mektuplar yazdığını anlatan Farah Zeynep, “Bu Hangi Masaldı” teklisinin hikayesini ve müzik ile olan bağını da MAG okurları için anlattı. Bold Pilot senaryosunu okurken kendisini seyirci olarak düşünüp aşık olduğunu ve projenin nasıl başladığının da öyküsünü anlatan Farah Zeynep, gelecek planları ile ilgili de merak edilenleri paylaştı.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 2



İşte, Farah Zeynep Abdullah'ın MAG'a verdiği röportajdan satır başları;



'Kendi Masalının Kahramanı'



Fotoğraf: Elif Demiralp, Röportaj: Tuğçe Uzun, Prodüksiyon: Ümit Tokat

Styling: Rutkay Öziş, Saç: Nuri Şekerci, Makyaj: Hamiyet Akpınar, Backstage: Dilara Ertürk



Dönem projeleriyle ve gerçek öykülerin beyaz perde uyarlamalarıyla ekranlarda gördüğümüz güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah, aynı zamanda yumuşacık ses tonuyla müzik dünyasına da atım attı… Gerçekleştirdiğimiz röportajda; 7 Aralık’ta vizyona girecek olan, efsane yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş ile büyük aşkı Begüm Ataman’ın hikayesini anlatan “Bizim İçin Şampiyon” filminden, kendine doğum günü hediyesi olarak yaptığı “Bu Hangi Masaldı?” teklisinden ve özel yaşamına dair tüm merak ettiklerimizden bahsettik… Rengarenk kareleri barındıran göz kamaştıran çekimimizi ve sıcacık sohbetimizi sizlerle buluşturuyoruz...



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 3



7 Aralık’ta vizyonda olacak yepyeni bir filmin var… Nasıl dahil oldun Şampiyon filmine? Hikaye ile karşılaştığında neler hissettin?



Senaryoyu okumaya başladım ama açıkçası Bold Pilot’ı tanımıyordum ve hikayenin nereye gideceğine dair bir fikrim de yoktu. Sanırım ondan dolayı da çarpıldım senaryoyu okurken... Her şeyden öte, öncelikle bir seyirci olarak aşık oldum senaryoya. Sonunda çok ağladım ama enteresan bir ağlamaydı, içimde umutlar yeşerten bir ağlama... Böylesine ilham verici bir filmin içinde yer almayı çok istediğim için bir an bile tereddütte kalmadım.



Peki önüne gelen projelerin seni duygusal olarak hep bu şekilde etkilemesi mi gerekiyor? Çünkü oynadığın karakterlerin duyguları genel olarak çok yoğun ve her insanın başına gelen cinsten değil..



Sanırım en önemli şey, senaryonun beni etkilemesi… Ağlatarak, güldürerek veya türlü duygular yaşatarak… En etkilendiğim şey, iyi bir hikaye; insanlara ne anlatmak istediğin ve nasıl anlattığın… Ben seyirci olarak izlemek isteyeceğim projelerde yer aldım her zaman… Karakter, tek başına beni etkileyen bir unsur olmadı hiçbir zaman.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 4



Özel hayatına geçelim biraz da… Kişisel olarak sosyal hayatına nasıl etkileri oldu bahsettiğimiz tüm bu projelerin? Bir yanda Gülizar dizisi bitiyor, hemen ardından gerçekten yaşamış kanser hastası bir kadın, onun da ardından hepimize hayat enerjisi, mutluluk aşılayan bir şarkı “Bu Hangi Masaldı?”



Çok kolay oldu dersem yalan olur. Birçok sağlık sorunu da yaşadım tüm bunlar esnasında. Özellikle Şampiyon hem film olarak çekmesi çok zor bir filmdi hem o esnada bağırsak mantarı olduğumu öğrendim, bağışıklık sistemim çökmek üzereydi. Beslenmemi tamamen değiştirmem gerekti, hala da çok dikkat ediyorum. Şampiyon bittikten sonra Erol Evgin ile yaptığım düet bana çok iyi geldi. Sonrasında “Bu Hangi Masaldı?”yı besteledikten sonra çıkartmaya karar vermek de bana yepyeni bir motivasyon kazandırdı. Yeni beslenme düzenime de alışmıştım ve kendimi toparlamaya başlamıştım. Ağustos’tan Kasım’a kadar olan dönemde de şarkıyla ilgilendim.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 5



Aslında şunu da merak ediyorum, bunca farklı hikayesi olan karakterleri oynamanın sosyal hayatına etkileri oluyor mu? Oyunculara hep sorulan bir soru olarak senin ne düşündüğünü merak ediyorum…



Buna belki de en iyi cevap verecek olanlar; o süreçlerde yanımdakiler olur. Şunu söyleyebilirim ki; özellikle oyunculuk yaparken, istemsizce o projenin dünyasına kapattığımı farkettim kendimi. Belki de bu yüzden uzun dizi süreleri bana daha zor geliyor, iletişimimde kopukluklar oluyor konsantrasyon sürecinde. Bunları düzeltmeye çalışıyorum tabii ki. Bu şarkı o yüzden çok da iyi geldi bana, kendime daha yakınlaştığımı hissettim. Oynamaktan bambaşka bir şey olarak, kafamda duyduğum müziği oluşturmak en güzel meditasyon oldu bana...



İlgilendiğin her şeyi aşkla yaptığını söylesek yanlış olmaz sanırım. Oyunculuğu ve müziği bu kadar aşkla yapan birisinin ailesine ve sevdiklerine vakit ayırmak ile ilgili sorunları oluyor mu? Kıskanıyorlar mı mesleğine olan aşkını ya da tepkileri nasıl oluyor?



Gerçekten ailemden yanaçok şanslıyım. Hep arkamda olan, müzikte de, sinemada da çok geniş zevkleri olan bir ailem var. Beni besliyorlar. Şarkıya eklediğim her yeni şeyi, bir plak koleksiyoneri olan babama mutlaka sordum; flüt onun fikriydi mesela... Şarkıdaki ıslığı erkek arkadaşım çaldı. Aşk, benim için sadece insana duyulan bir his değil; hayvanlara, bir filme, bir şarkıya da aşık olabilir insan. Aşık olduğum şeyleri yapabiliyor olmak, en çok şükrettiğim şey hayatta… Ve ailemin, sevdiklerimin de aşkımı görmesi, paylaşması bu noktada büyük motivasyon oluyor benim için. Yaptığım şeyler karşısında, sevdiklerimin gözlerindeki mutluluğu, gururu görmek benim için dünyadaki en güzel his…



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 6



Ben oldukça evcil olduğunu hissettim ama klipte gördüğümüz gibi geceleri dışarıda olmayı ve sürekli dışarda sosyalleşmeyi seven birisi misin acaba?



Kesinlikle evcil biriyim! Klipteki gece, gerçekten de Ece ile yıllardır “bir gece dışarı çıkalım” deyip de ilk defa çıktığımız gece. Ve o gece de erkek arkadaşımla tanıştım. Normalde evde olmayı çok seviyorum, özellikle gece bir film veya dizi izlemeden uyumam çok zor.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 7



Bir süper kahraman olsaydın özelliklerin neler olurdu?



Ben şu an, çevreci bir süper kahraman olmak isterdim. Bozulan yerleri tak diye eski haline döndürüp düzeltebilmek veya denizleri hemen temizleyip plastikten, çöplerden arındırabilmek isterdim... Belki bir süper kahraman sorusuna sıkıcı bir cevap oldu ama bence günümüzün kahramanları küresel ısınmayla ilgili harekette olan insanlar.



Röportajın tamamını www.magdergi.com'da okuyabilirsiniz.



'Bold Pilot senaryosunu okurken bir seyirci olarak aşık oldum' - Resim : 8


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin