Blue belgeselinin galası yapıldı

Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı'nın hayatının anlatıldığı Blue belgesi, dünya prömiyerini 36. İstanbul Film Festivali’nde yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Blue belgeselinin galası yapıldı

90’ların efsanevi rock grubu Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hikâyelerini ölümsüzleştiren “Blue” belgeselinin galası dün akşam (12 Nisan Çarşamba) Özdilek Cinetime Sinemaları’nda gerçekleştirildi.



Blue belgeselinin galası yapıldı



Galaya belgeselde yer alan Batu Mutlugil, Ercan Saatçi, Gür Akad, Tanju Eksek, Zafer Şanlı, Gültekin Kaçar gibi o dönemin önemli müzisyenlerinin yanı sıra, Harun Tekin, Melisa Sözen, Melis Danişmend, Aylin Aslım, Yavuz Çetin’in oğlu Yavuzcan Çetin ve Kerim Çaplı’nın oğlu Ahmet Çaplı da katıldı. Galaya katılanlara duygusal ve nostaljik anlar yaşatan “Blue”, müzik ve sinema yazarlarının da büyük beğenisini topladı.



Blue belgeselinin galası yapıldı - Resim : 2



Galadan sonra yakında kapanacak olan Hayal Kahvesi’nde Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle yapılan partiye ünlü oyuncular Özge Özpirinççi, Selin Sekerci, Burak Yamantürk, Rıza Kocaoğlu, Serkan Keskin, Berk Hakman, Selen Uçer, Akasya Aslıtürkmen ve Defne Halman katıldı. Sahneye Yavuz Çetin’in müzisyen oğlu Yavuzcan Çetin ile beraberBlue Blues Band grubunun yaşayan üyesi Batu Mutlugil çıktı. Batu Mutlugil Yavuz’dan yıllar sonra Yavuz’un oğlu Yavuzcan ile sahnede olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sonrasında sahneye belgeselde de yer alan efsane müzisyen Erkan Oğur çıktı. Müzik ve sinemaseverlere Blue Blues Band şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşattılar.



Blue belgeselinin galası yapıldı - Resim : 3



Dünya prömiyerini Salı akşamı 36. İstanbul Film Festivali’nde yapan ve festival biletleri günler öncesinden tükenen “Blue” 21 Nisan 2017’de de vizyona girerek tüm sinema ve müzikseverlerle buluşacak.



Blue belgeselinin galası yapıldı - Resim : 4



1990’larda Türkiye’de rock dünyasına damgasını vurmuş ve sahne performanslarıyla efsaneleşmiş Blue Blues Band’ın hikâyesini beyazperdeye aktaran “Blue” belgeseli 36. İstanbul Film Festivali’ninde Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alıyor. Hem dönemlerini hem de kendilerinden sonra gelen müzisyenleri etkilemiş ve kendilerine hayran bırakmış Blue Blues Band’in iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hayatları, müzikal performansları ve trajik sonları, tanıklıklar ve orijinal kayıtlarla bu belgeselde yer alıyor.



Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın Hikayesi İlk Kez Beyazperdede



1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan Blue Blues Band, basta Sunay Özgür ve davulda Kerim Çaplı’nın katılımı ile ideal kadrosuna kavuşmuştu. 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan grup, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen, üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaştı. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür, o günleri, grubun serüvenini ve Yavuz ile Kerim’i anlatıyorlar. Teoman, Erkan Oğur, Nejat İşler, Göksel, Taner Öngür, Aylin Aslım, Batuhan Mutlugil, Tanju Eksek, Melis Danişmend, Gür Akad gibi birçok ünlü ve önemli müzisyen ise onlarla olan anılarını ve duygularını“Blue” için paylaştılar.



Sertan Ünver’in yönettiği, Mutlugil ve Özgür’ün yanı sıra, Yavuz Çetin’le Kerim Çaplı’nın arkadaşları, aile fertleri ve önemli müzisyenlerin de yer aldığı filmin yapımcılığını Suzan Güverte, danışmanlığını ise ünlü yazar Yekta Kopan üstleniyor. Filmin tema müziğini ise Blue Blues Band’ın yaşayan üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür ile Yavuz Çetin’in müzisyen oğlu Yavuzcan Çetin besteledi.



Blue belgeselinin fragmanı için;




Etiketler Yavuz Çetin Blue
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin