'Bir yönetmen çekmiş olduğu bir filme kendi ruhunu aksettirebilmeli'

'Geçmiş' filminin yönetmeni ve senaristi Çağdaş Çağrı, filmle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Bir yönetmen çekmiş olduğu bir filme kendi ruhunu aksettirebilmeli'

Yönetmen ve senarist Çağdaş Çağrı'nın "Geçmiş" adlı filminden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Kamera arkası görüntüleri ilk kez 2 hafta önce basınla paylaşılan filmin başrolünde Bülent Emin Yarar, Gözde Kansu, Lila Gürmen, Yeliz Akkaya ve Volga Sorgu gibi önemli isimler yer alıyor.



Milliyet Cadde yazarı Sefa Karahasan'a filmle ilgili açıklamalarda bulunan yönetmen Çağdaş Çağrı, "Geçmiş" filmiyle ilgili önemli detaylar aktardı.



İşte, Karahasan'ın o söyleşisi:



"NOT İLE ÇEKİLEN ‘GEÇMİŞ’ FİLMİ



Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Geçmiş’ filminin yönetmeni Çağdaş Çağrı ile konuştum. Kamera arkası görüntüleri ilk kez yayınlanmıştı. Filmde ‘geçmiş’ini arayan bir kahramandan bahsediliyor. 



Türkiye prömiyerini ‘Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirmesi beklenen ‘Geçmiş’, ekim veya kasım başında vizyona girecek. “Eskiye dair mesleki argümanları incelemek hoşuma gider” diye konuşan Çağrı Bey, ‘Geçmiş’i nasıl çekmeye karar verdiğini şöyle anlatıyor: “Bir gün elime tesadüf eseri bir not geçti. Şöyle yazıyordu; ‘Sevgili güzel bayan, 1959 yılının size sağlık ve iyi bir eş getirmesini temenni ediyorum. Sizi hiç unutamayan vapur arkadaşınız Chris’ yazıyordu. Bu kısa ve ince notun gizemi, sahip olduğumun iç dünyaya daha sıkı sarılmam gerektiğini hissettirdi. Bu da bir sinemacı için öncelikle cümlelerin altı çizilmemiş sade bir senaryo ve aynı doğrultuda çekilmesi gereken bir film anlamına geliyordu.”



İzlenmede yönetmen kriteri



Filme ilginin iyi olacağını düşünen Çağdaş Çağrı, “Bir yönetmen çekmiş olduğu bir filme kendi özünü ve ruhunu aksettirebilmişse ortaya mutlak suretle izlenmesi gereken bir iş çıkmıştır. Bundan sonrası izleyenlerin takdiri” diye konuştu. Yönetmen Çağrı, kendisine yakın bulduğu ve filmlerini izlemekten keyif aldığı isimleri de şöyle açıkladı: “Türkiye’denYılmaz Güney ve Ömer Kavur; dünya sinemasından ise Visconti, Michael Haneke, Majid Majidi ve Jean - Luc Godard başlıcaları.”



 Çekimleri İstanbul, Bolu, Midyat ve Nusaybin’de yapılan filmin başrollerini usta aktör Bülent Emin Yarar, gözde kansu, Volga Sorgu, Yeliz Akkaya ve Lila Gürmen paylaşıyor."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin