BİR GECEYARISI EXPRESİ DE ALMANLARDAN

Alan Parker´ın Geceyarısı Ekspresi filminin bir kopyası olan Alman yapımı ‘‘Ebediyen Kayıp’’, SAT1 televizyonunda gösterime giriyor. İki bölümlük dizi film 28 ve 29 Nisan´da gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
BİR GECEYARISI EXPRESİ DE ALMANLARDAN

gösteren Türkiye karşıtı ‘Für immer verloren’ (Ebediyyen Kayıp) adlı film tüm protestolara rağmen SAT1 televizyonunda gösterime giriyor. İki bölümlük dizi film 28 ve 29 Nisan tarihlerinde prime time'da gösterilecek. Başrollerini ünlü sarışın Alman oyuncu Veronica Ferres ile Türk savcı rolündeki Erol Sander'in oynadığı filmde Türkiye tatili mutlu bir Alman ailenin sonu oluyor. Tatil dönüşünde Alman kadının çantasına haberi olmadan 1.6 kg eroin konuluyor ve Bodrum Havaalanı'nda yakalanıyor. Alman kadın katillerin, hırsızların, yankesicilerin yattığı kadınlar koğuşuna atılıyor, işkence görüyor. Çantaya eroini bir başkasının koyduğu ve suçsuz olduğu mahkemede kanıtlandığı halde Alman kadın, 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırılıyor.



Kocası suçsuz yere cezaevine düşen karısını kurtarmak için çırpınıyor. Fakat Alman koca karısının yıllarca Türkiye'deki bir aile dostlarıyla kendisini aldattığını öğreniyor, aile yıkılıyor. Ama Alman koca yine de karısını cezaevinden kurtarmaktan vazgeçmiyor. Cezaevinde bir tünel açılarak kadını kurtarma operasyonu başlıyor. Alman kadın önünü kesen başsavcıyı eline geçen bir sopayla öldürüp kaçmayı başarıyor ve Gürcistan üzerinden Almanya'ya geliyor.



KONU NEREDEYSE AYNI



Batıda Türkiye aleyhtarı havanın oluşmasında en büyük katkıyı yapan Amerikalı yönetmen Alan Parker'in çektiği ‘Midnight Express’ (Gece Yarısı Ekspresi) adlı film de 1970'de İstanbul'dan uçağa binerken esrarla yakalanan Bill Hayes isimli bir Amerikalı üniversite öğrencisinin poliste, savcılıkta, hapishanede yaşadığı işkence ve azabı, en sonunda da hapisten kaçışını anlatıyor. SAT1 programında gösterilecek olan ‘‘Ebediyen Kayıp’’ adlı film Gece Yarısı Ekspresi ile çok büyük paralellikler gösteriyor.



SAT1 televizyonu basın yetkilileri ve yönetmen Uwe Janson ‘‘Ebediyen Kayıp’’ filminin Gece Yarısı ekspresi ile benzerliğini Hürriyet gazetesine daha önce itiraf etmişti. Hatta filmin yönetmeni Janson, Türkiye'yi bilinçli seçtiklerini, Af Örgütü raporlarını inceleyerek filmin senaryosunu hazırladıklarını söylemiş ve Almanya'daki Hitler dönemine atıfta bulunarak, ‘‘Almanya geçmişte böyle karanlık bir dönem yaşadı. Böyle bir karanlık dönemin tekrarına izin vermemek lazım’ demişti.HÜRRİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin