Binali Yıldırım: Çaldılar demeye mecburdum

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Fox TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım: Çaldılar demeye mecburdum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım, seçim gecesi yaptığı 'kazandık' açıklaması için, "Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim" dedi. İptal edilen 31 Mart seçimi için 'çaldılar' demeye mecbur olduğunu da söyleyen Yıldırım, "En büyük mağduriyeti ben yaşadım, ben sesimi duyuramıyorum" dedi.





FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programının konuğu olan Binali Yıldırım 31 Mart seçiminde saat 23:25'te kazandığını açıklamasıyla ilgili soruyu cevapladı. Yıldırım "Bu açıklamaya ihtiyaç vardı. Çünkü bu açıklamadan sonra sandık kurullarındaki arkadaşlarımız demoralize olurlardı. Arkadaşlar simülasyon yaptı, yüzde 98'den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim" dedi.





"Sosyal medya denen şey çıktı, mertlik bozuldu. Konuyu tek taraflı düşünmemek lazım, her iki tarafta da bu yapılıyor. Bir şey söylüyorsunuz, neyi söylemeye çalıştığınız bir kenara bırakılıyor, önü arkası kesilerek polemik oluşturulmaya çalışılıyor. Bana, 'yan yana gelseniz Ekrem İmamoğlu'yla' diye sordular, ben 'Olabilir' dedim. Sonra arkasından, 'benim programımda yapalım' dediler. Ben de buna, 'Sormamız lazım' dedim. Sosyal medyada tahribat oluyor, etkisi de hemen geçiyor, saman alevi gibi. Sosyal medya hayatımızın bir gerçeği ama sosyal medya sorumsuz medya değil, troller iletişimin güvenilirliğine zarar veriyor."dedi.





Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile canlı bir yayında bir araya gelmesine ilişkin sorulan soruya "Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok. Ben her türlü, her platformda varım. Tek bir şartım var, ben İstanbul'u konuşmak istiyorum. İstanbul dışında konuşamayacağımdan değil, İstanbul'a haksızlık etmek istemem. İstanbulluları da ekrana bağlayıp zamanını yemememiz lazım.", dedi.





'ÇALDILAR DEMEYE MECBURDUM'



‘Oyları çaldılar’ sözlerine ilişkin de açıklama yapan Yıldırım, "Çaldılar demeye mecburdum. Algı operasyonu yapıldı. Hukuki bir tabir değildi bu. Ben farkındayım. En büyük mağduriyeti yaşayan İstanbullular var, ben varım. Ben sesimi duyuramıyorum" dedi.



Programda bazı vaatlerde de bulunan Yıldırım, Doğalgaza yüzde 10 indirim yapacağız. Çalışmalar yaptırıyorum. Ayrıca sosyal destek alan 80 bin aile var. Ayıp değil, yetmiyor. Bunların doğalgaz faturasının 50 TL'sini biz yatıracağız. İGDAŞ'a borcu olanların faizini sileceğiz, el sıkışacağız. Üniversiteyi kazanamayanlar da bir yıl boyunca aylık 40 TL ödeyecek. Gençler büyükşehir belediyesinin tesislerinden ücretsiz yararlanacaklar. İstanbul'u gençlik ve müzik festivallerinin merkezi yapacağız" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin