BBC'den Hz. Muhammed karikatürü açıklaması: Yayın ilkelerimizi...

BBC’nin Kurumsal İletişim Sorumlusu Savours, kurumun Hz. Muhammed’i tasvir eden görsellerin kullanımını yasaklayan yayın ilkelerinde değişiklik kararı aldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BBC'den Hz. Muhammed karikatürü açıklaması: Yayın ilkelerimizi...

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin Hz. Muhammed’i tasvir eden görsellerin kullanımını yasaklayan iç yayın ilkelerinde değişiklik yapmaya karar verdiği yönündeki haberlere ilişkin olarak AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Kurumsal İletişim Sorumlusu James Savours, “Bu ilkeler eski, geçerliliği yitirmiş durumda. (Bu yayın ilkeleri) BBC’nin program yapımcılarının (ilgili ekiplerinin hassas konuları konu bazında el almaları yönündeki tavsiyeleri eşliğinde) editöryel kararlarının uygulamaları yönünde özgürlüklere sahip olduğunu gösteren ve uzun zamandır devam eden pozisyonunu yansıtmamaktadır. Yayın ilkelerimiz hali hazırda revize edilmektedir” ifadelerini kullandı.



İngiliz The Telegraph gazetesinde yayınlanan bir haberde BBC’nin daha önce internet sitesinde yer alan ve Hz. Muhammed’in herhangi bir şekilde tasvir edilmemesi gerektiği yönündeki yayın ilkelerine rağmen geçen hafta saldırıya uğrayan “Charlie Hebdo” adlı derginin bu yöndeki karikatürlerini yayınlandığı hatırlatıldı.



Haberde BBC’nin “sessiz bir şekilde Hz. Muhammed’in tasvir edilmemesi yönündeki yasağı kaldırdığı” vurgulanırken, BBC’nin ise söz konusu yasağı geçen hafta Paris’te yaşanan saldırıdan önce kaldırdığını öne sürdüğü kaydedildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin