BBC: Erdoğan ve 'yabancı komplo' yılı

BBC, "Erdoğan ve 'yabancı komplo' yılı" başlığı ile verdiği geniş bir haber yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
BBC: Erdoğan ve 'yabancı komplo' yılı

BBC, Başbakan Erdoğan'ın hem Gezi gösterilerinde hem de yolsuzluk soruşturmasının arkasında "yabancı komployu" gördüğüne dikkat çekerken, 2014'te yapılacak seçimlerde hem Erdoğan hem de Gülencilerin "sınav" vereceğini savunuyor. Habere göre, artık "on yıl hakim olduğu sistemin içerisinde organize bir muhalif ile karşı karşıya" olan Erdoğan'ın "siyasi yetenekleri sınanacak, yabancı komplo olsun olmasın."



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi gösterileri ve Türkiye'de şok yaratan son gelişmelere gösterdiği tepkiye dikkat çekilerek "Sayın Erdoğan için 2013, yabancı komplo yılı oldu" yorumları yapılıyor. 



BBC, "Erdoğan ve "yabancı komplo' yılı" başlığı ile verdiği geniş haberinde "Sayın Erdoğan için 2013 yabancı komplo yılı oldu. Bunu, ilk olarak Mayıs ve Haziran aylarında sokak protestoları dalgası sırasında gördü ve yılın sonunda savcıların yolsuzluk şüphesi ile onun müttefiklerinin bazılarını gözaltına almaları üzerine bir defa daha gördü" diyor.



"Başbakan, vatandaşlarının bazılarının yönetim tarzından şikayetçi olabileceği gibi başka bir alternatifi değerlendirmeye isteksiz idi" yorumunu yapan BBC, haberinde Gezi olayları üzerinden durduktan sonra Başbakan Erdoğan'ı üç seçimi kazanmaya, ordunun siyasetten uzaklaştırılmasına yardımcı olduğu dediği Gülen hareketinin ise, Erdoğan'ın Gezi gösterilerine yönelik yaklaşımından memnun olmadığını, dershaneleri kapatma kararına kızdığını belirtiyor.



Haberde Başbakanın, yolsuzluk soruşturması kapsamında "müttefiklerinin tutuklanmasına tepki" olarak üst düzey polis şeflerini görevinden aldığı savunulurken "Sayın Erdoğan ile yeni Gülenci muhalifleri arasındaki güç mücadelesi ülkeyi sarstı" görüşü dile getiriliyor.



BBC, gelecek yıl yapılacak seçimlere işaret ederek 2014'te her iki tarafın "sınav "vereceği yorumunu da yaptığı haberinde son bir yılda Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına potansiyel bir aday olarak konumlaştığını belirterek, "Ancak şimdi on yıl hakim olduğu sistemin içerisinde organize bir muhalif ile karşı karşıya. Sayın Erdoğan'ın siyasi yetenekleri sınanacak, yabancı komplo olsun olmasın" ifadelerini kullandı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin