Başkonsolosluk baskını sosyal medyada da yankı uyandırdı: 'Gündem değil cehennem kazanı'

Musul'da Türkiye Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskın sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkonsolosluk baskını sosyal medyada da yankı uyandırdı: 'Gündem değil cehennem kazanı'

Dün Musul'u ele geçiren radikal islamcı IŞID (Irak Şam İslam Devleti) Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u kentteki Türkiye Konsolosluğu'na baskın düzenledi ve aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da olduğu 48 kişiyi ele geçirdi.



Bu durum sosyal medyada da yankı uyandırdı. Gazeteci, siyasetçi ve sanatçılar Musul'da yaşanan olaya Twitter adresinden yayınladıkları mesajlarla tepki gösterdi.



Fatih Portakal: Bayrak krizinden sonra şimdi de konsolosluk baskını.. neden böyle oluyor.



İsmail Saymaz: Şam'da bayram namazı kılma hayali kuranlar; buyrun, musul'da cenaze namazına..



Metin Uca: Hadi hep beraber DAVUTOĞLU'na soralm "YURTTA SIFIR SORUN CİHANDA SIFIR SORUN" muydu o söz:))



Şafak Pavey: Özgür Özel'in uyarılarını dinlemediğiniz Soma felaketi gibi sizi olacakların asla tahmin edilmeyeceği Ortadoğu bataklığı için de çok uyardık.Söylemiştik; yarattığınız canavarın sizi teslim alması işten bile değildi. Aldı.Ortadoğu çok kaygan,sonuçları Türkiye tek başına yönetemez demiştik. Her devlet radikal islm. uzak tutarken, biz gönüllü olarak davet ettik.Muhaliflere para ve silah vererek liderlik yapan üçlüden Katar ve Suudi Arabistan işler beklediği gibi gitmezse,kapılarını kapatır ve para kaybından başka bir zarar görmezler. Ama Türkiye onlarla aynı lükse sahip değil,demiştik. Troll saldırılarıyla cevap vermiştiniz.Her uyarımız gerçek çıktı. Özür mü dileyeceksiniz yoksa cihatçı biraderlerinizle Ortadoğu’ya girme planınıza devam mı? Ne pahasına?



Mehveş Evin: gündem değil cehennem kazanı: bayraktı, kendi vatandaşını lince teşvik etmek ve öldürmekti derken musul'da olana bak



Ahmet Ümit:Niçin Musul Konsolosluğu boşaltılmadı? Güvenilen bir şey mi  vardı? Yoksa... Sahiden bu kadar aymaz olabilir mi Dışişleri Yetkilileri?



Harun Tekin: musul darbe girişimi" ve "cumhurbaşkanlığı seçimleri için küresel kumpas" diyen olmadı mı daha?



Tufan Türenç: Cihadcı IŞİD militanları Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu işgal edecek kadar sapıttı



Fuat Kozluklu: IŞİD, arkasında kimi devletler olmadan hareket edemeyecek bir yapı. Musul'da Türk Konsolosu ve ekibinin rehin alınmasını okumak için önemli.IŞİD, Musul'da sadece Türk misyonuna saldırıp görevlileri rehin aldı... Diğer ülkelerin temsilciliklerine dokunmadılar...Musul'da El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu dışındaki yabancı misyonlara yönelmedi. Acaba???



Twitter fenomeni haline gelen ve kimliği bilinmeyen Fuatavni ise şunları yazdı:



 Türkmenlerden en çok İran rahatsız. Irak'lı yetkililer, 'Türkmenlere yönelik katliamı yapan IŞİD, MİT'le koordineli çalışıyor' diyor. Elbette Irak'ın kastettiği MİT, teşkilatın tamamı değil. Orada organize olanlar İrancı ve başında Fidan'ın olduğu kanattır. İran'ın kılcallarını hesaplarken gözden kaçan bir şey var sunnilik ya da şiadan öte Perslik esas alınır.Din Pers ideolojisi için kılıftır.PKK içinde Fidan vasıtasıyla yerleşen İrancılar'la IŞİD içine yerleşenlerin katliamlara ortak olurken mezhep ayırmamaları dikkat çekiyor.Son yıllarda yoğunlaşmakla beraber eskiden beri bölgede akan kanın ardında farklı maşalar olmasına rağmen hep Pers'in elini görürsünüz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin