'Basın sektörü bu devrime kayıtsız kalamaz'

43. Uluslararası Frankofon Basın Yayın Birliği Toplantısı'nın kapanışında teknoloji vurgusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Basın sektörü bu devrime kayıtsız kalamaz'

Senegal’in başkenti Dakar’da başlayan ve 3 gün süren 43. Uluslararası Frankofon Basın Yayın Birliği Toplantısı, kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Kapanış konuşmasını yapan Devlet Başkanı Sall, bilgisayar ve teknolojik gelişimin önemine vurgu yaptı. “Bütün iş hRayatımız, bu teknolojik yeniliğe uyumlu olmalı. Tabii basın sektörü de bu devrime kayıtsız kalamaz” diyen Sall, doktorlar, akeologlar ve diğer bilim adamlarının çalışmalarını günümüzde bilgisayarlara aktardığını ifade etti.



Sall, medya sektörünün teknolojik devrime kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını belirterek, “Basın giderek, kağıttan elektronik medyaya dönüşüyor. Her gazeteci kendini bu yeni gelişen teknolojiye ve anlayışa kendini adapte etmeli” dedi. Sall, internet kullanımının da Dakar’da her geçen gün arttığını belirterek, “Şu an Dakar’da bütün üniversite ve lise binalarında internet bağlantısı var. Her yerde ücretsiz kablosuz ağlar bulunuyor, öğrenciler ve insanlar bunu kullanıyor” diye konuştu.



Sosyal medyanın olumsuz etkilerinden gençlerin nasıl korunacağına yönelik çözüm önerilerinin arandığı “Gençlik ve Medya: Dijital tehlikeler” temalı bu yılki toplantıların açılışını Senegal Başbakanı Mahammad Dionne yapmıştı. Konferansa 23 ülkeden yaklaşık 300 gazeteci katıldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin