Basın Özgürlüğü Ödülleri sahipleriyle buluşuyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen ödüller bu akşam düzenlenecek törenle dağıtılacak.

Google Haberlere Abone ol
Basın Özgürlüğü Ödülleri sahipleriyle buluşuyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri töreni bu akşam yapılacak. Ödüller “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”nde The Marmara Taksim Oteli’nde saat 19.00’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Törende ayrıca son bir yıl içinde Sürekli Basın Kartı almaya hak kazanan TGC üyelerine anı plaketi verilecek.



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ BÜYÜK SEÇİCİ KURULU



2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu 30 Haziran 2014 Pazartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezi'nde toplandı. 



Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu'nda Türkiye Barolar Birliği adına Başkan Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) adına Genel Başkan Uğur Güç,  iletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof.Dr.  Orhan Tekelioğlu, İletişim Araştırmaları Derneği'nden Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, Türkiye Yayıncılar Birliği'nden Başkan Metin Celal Zeynioğlu, Yayın Yönetmenlerinden Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş yer aldı.

 

Büyük Seçici Kurul Başkanlığı’na Altan Öymen’in, raportörlüğüne Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’in oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.

 

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER



2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında gazeteci Erol Önderoğlu’na ve Tuğrul Eryılmaz’a verildi. Erol Önderoğlu basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerini takibi, raporlanması, duyurulması için Türkiye’de ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle ödül aldı. 



Büyük Seçici Kurul,  çok farklı seslerin bir araya geldiği özgür bir platform olan Radikal 2’yi 17 yıl yönetmesi, ayrıca basın çalışanlarının haklarının korunmasında verdiği destek nedeniyle  gazeteci Tuğrul Eryılmaz’a ödül verilmesini kararlaştırıldı.

 

ÖDÜL ALAN KURUMLAR



2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında BBC Türkçe’nin ve Ankara Barosu’nun oldu. Ödül Türkiye’de habere erişimin kısıtlı olduğu dönemlerle, Gezi sürecinde ve Soma faciasıyla ilgili her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle BBC Türkçe’ye verildi.  Büyük Seçici Kurul, Ankara Barosu’nu ise basın, ifade ve iletişim özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için verdiği destek nedeniyle ödüllendirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin