Başdanışman Akdoğan'a Zaman gazetesi yazarından sert cevap!

Zaman gazetesi yazarı, bugünkü köşe yazısında Yalçın Akdoğan'a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Başdanışman Akdoğan'a Zaman gazetesi yazarından sert cevap!

Zaman gazetesi köşe yazarı Şahin Alpay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı politikada 'ikiyüzlü' olmakla suçlamış, Başbakan'ın Başdanışmanı, Star gazetesi köşe yazarı ve aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde Yasin Doğan takma adıyla yazdığı belirtilen Yalçın Akdoğan, Alpay'ı sert bir üslupla eleştirmişti.



Alpay, bugünkü köşe yazısında Akdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Alpay'ın Akdoğan'a cevap niteliğindeki köşe yazısı şu şekilde:



"Değerler ve çıkarlar ışığında Suriye politikası

Köşe yazarları olarak hepimiz eleştiriliyoruz. Bir demokraside elbette ki bu çok olağan ve istenen bir durumdur. Eleştirilmeyen yazar ciddiye alınmıyor demektir.



Ne var ki “eleştiriler” örgütlü küfür kampanyaları niteliğine büründüğünde ciddiye alınmaz. Okuduğunu anlamaktan aciz olanların ya da söylenenleri çarpıtanların yönelttikleri türden “eleştiriler”in de ciddiye alınması beklenemez.



Geçenlerde arkadaşlarım, başbakanın baş danışmanı olup, bir gazeteye gerçek ismiyle, başka bir gazeteye takma isimle yazan bir milletvekilinin, takma ismiyle yazdığı köşede bir yazıma yönelik eleştirilerde bulunduğunu haber verdiler. Okudum. Öncelikle şunu hatırlatmakta yarar olabilir: Basın meslek ilkeleri, siyasilerin düzenli olarak köşe yazısı yazmalarına cevaz vermez. (Artık Doğan Medya Grubu bile, bu ilkeyi kabul edip, milletvekili sıfatını taşıyan kimselere köşe yazdırmaktan vazgeçti.) Bugün dünyanın hiçbir demokrasisinde de başbakana danışmanlık yapan bir milletvekilinin bir gazeteye gerçek ismiyle, başka bir gazeteye takma ismiyle köşe yazması gibi bir garabete rastlanmaz. Tabii ki başbakanın danışmanı olan bir milletvekilinin söylenenleri çarpıtması, bundan daha az bir garabet değildir."



Köşe yazısının yamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin