Başbakan Yardımcısı'ndan Almanya dergisine 'kapak' önerisi!

Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan’ın Der Spiegel'e kapak olmasına ilişkin, "Meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni bir kapak yaptırabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı'ndan Almanya dergisine 'kapak' önerisi!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman dergisinde kapak olmasına ilişkin, “Dün İstanbul meydanlarını gördünüz. o meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni bir kapak yaptırabilir” dedi. 



Başbakan Yardımcısı İşler, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın istişare toplantısına katıldı. Altınpark Belediye Evinde düzenlenen toplantı öncesinde İşler, gazetecilerin sorularını cevapladı. İşler, yurtdışındaki Türklerin oy kullanma oranının yüzde 5 olmadığını belirterek, 2012 yılında getirilen kanunla yurtdışındaki vatandaşların oy kullanma hakkını elde ettiklerini hatırlattı. İşler, şunları kaydetti:



“Yüksek Seçim Kurulu meskur yasada geçen esnek ifadeyi, ‘randevu sistemi meselesini’ katı bir şekilde uygulamıştır. Biz 31 Temmuz’da sandıklar kurulup, oy verme işlemi başladıktan sonra görülen aksaklıkları tespit ederek, Yurt Dışı Türkler başkanlığımız konuyla ilgili aktif çalışmıştır. Bütün aksaklıklar tespit edilerek, Yurt dışı Türkler Başkanlığı bir yazı yazarak Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuştur. Randevu sisteminin katı bir şekilde uygulanması maalesef yurt dışındaki katılımı azalttı. Yurtdışındaki katılımın az olması, yaz dönemine denk gelmesinin etkisi de var. Bundan dolayı beklediğimiz oranı yakalayamadık. Kullanılan oy sayısı 232 bin vatandaşımız oy kullandı. Gümrük kapılarında da oy kullanma işlemi devam ediyor. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 26 Temmuz’da başladı, 10 Ağustos’a kadar sürecek. Gümrük kapılarında sabah itibariyle rakamda 152 bine çıktı. Dün akşam itibariyle 140 bindi. Benim beklentim 550-500 bin yurtdışı ve gümrük kapılarında oy kullanılmış olacak.”



“YURT DIŞINDA YAŞAYAN 122 BİN VATANDAŞIMIZ OY KULLANDI”



2011 seçimlerinde yurt dışında yaşayan 122 bin vatandaşın oy kullandığını hatırlatan İşler, “500 bine çıkarsa, 3,5 kat artış olacak. Bu da toplam yurt dışındaki seçmenin yüzde 17-18 oranında oy kullanmış olacaklar. Biz AK Parti olarak vatandaşlarımız nerede olursa olsunlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hissetmesini, demokratik haklarının kullanmalarını, haklarından yararlanmalarını sağladık” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmayacağını söyleyen İşler, meydanların her şeyi söylediğini kaydetti. İşler, “Seçimin aşağı yukarı sonucu belli. Sonucu merak ediyoruz. Yüzde 50’nin üzerinde, yüzde 60 yakalanacak mı? Bunu bekliyoruz. Bu seçim 10 Ağustos’ta bitecek. Milletimiz 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nı öğrenecek” diye konuştu.



Randevu sisteminin zorluklarına değinen İşler, Yüksek Seçim Kurulu katı uygulaması sonucu vatandaşın oy kullanamadığını belirtti.



“İSRAİL KANA SUSAMIŞ DURUMDA”



İşler, İsrail’in Gazze’ye saldırıları konusunda şunları kaydetti:



“Gazze’deki görüntüler, 2. Dünya savaşı sonrasındaki savaş görüntülerini andırıyor. Bu çerçevede İsrail o kadar pervasız saldırıyor ki, daha önce de Birleşmiş Milletlere ait binalar vuruldu, en son bir okul vuruldu, ölümler oldu. İsrail, sivil, basın, okul, gözetmeksizin adeta deliye dönmüşçesine saldırıyor, vuruyor. İsrail kana susamış durumda. Birleşmiş Milletlerin sesi de okulu vurulduğu zaman çıkıyor. Bunu da çifte standart olarak değerlendiriyorum. Aynı şekilde Amerika’dan da kınama geldi. Doğrusu ‘Birleşmiş Milletlere ait binalardaki ölenler can da, diğer ölenler can değil mi’ sorusunu sorulması gerekiyor. Biz İsrail’in zulmünün ilelebet devam etmeyeceğini düşünüyoruz. Bugüne kadar dünyanın Filistin sorunu vardı ama bu yaşanan olaylardan sonra görüyoruz ki, bundan sonra dünyanın İsrail sorunu var. Dünya bu İsrail sorununu çözmedikçe, ne Ortadoğu coğrafyasına ne de dünyaya barış gelmeyeceği aşikar bir durum gibi gözüküyor.”



“DÜN İSTANBUL MEYDANLARINI GÖRDÜNÜZ"



Başbakan Erdoğan Alman dergisinde kapak olmasını değerlendiren İşler, Başbakan Erdoğan’ın icraatlarının birilerini rahatsız ettiğini ifade etti. İşler, “Der Spiegel’in atmış olduğu kapak, Sayın Başbakanımızın ne kadar doğru icraatlar yaptığının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız demokratik seçimlerle bugüne kadar geldi ve sandıkta çıkamadığı günde görevi bırakmaya hazırdır. Dün İstanbul meydanlarını gördünüz. O meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni bir kapak yaptırabilir. Sayın Başbakan bugüne kadar seçimlerle geldi ve halka da hesap vermektedir” diye konuştu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin