Bakur belgeseline dava!

Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel'in 'Bakur' belgeseline Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör propagandası" iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakur belgeseline dava!



Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve belgesel yönetmeni Çayan Demirel'in 2013’te Öcalan’ın PKK’ye yaptığı çekilme çağrısı sonrasında çekilen Bakur belgeseline Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör propagandası" iddiasıyla dava açıldı.



İlk duruşma 18 Ocak 2018'de Batman'da görülecek. Ancak Batman Ağır Ceza Mahkemesi yönetmenlerin İstanbul'da ikamet etmeleri nedeniyle talimatla ifadelerini talep etme yoluna gitti. Bu çerçevede Çayan Demirel 28 Aralık 2017'de Çağlayan adliyesine giderek ifade verecek.



Çayan Demirel'in ifadesini vereceği gün sinemacılar 09.30'da Çağlayan Adliyesi önünde bir açıklama yapacak. Ayrıca Ertuğrul Mavioğlu da 5 Şubat 2018'de talimatla ifade vermek üzere çağrılı olduğu 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek.



"BELGESELDEN BARIŞ PROPAGANDASI ÇIKAR"



Bakur'un çekimleri, 2013 yılında PKK'nin geri çekilme sürecinde gerçekleştirilmişti. Davanın açılmasına neden olarak gösterilen Batman'daki Bakur gösterimi ise çözüm sürecinin devam ettiği 5 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilmiş ve filmin yönetmenlerinden Ertuğrul Mavioğlu, "Bizim yaptığımız belgesel sinemadan mutlaka bir propaganda ögesi çıkarmak istiyorlarsa, çok net olarak söyleyeyim, terör değil, barış propagandası çıkar," demişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin