Bakan Çavuşoğlu konuştu, dış basın 'önemli' haber olarak duyurdu

Dışişleri Bakanı’nın, AA Editör Masası'ndaki Paris'teki terör saldırılarına yönelik soruşturmaya ilişkin açıklamaları, uluslararası basında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu konuştu, dış basın 'önemli' haber olarak duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Paris'te Musevilere ait markete saldıran Amedy Coulibaly’nin sevgilisi ve suç ortağı olduğu düşünülen Hayat Boumeddiene ile ilgili açıklaması, CNN, BBC ve NBC gibi televizyon kanalları ve çok sayıda büyük gazetenin internet sitesinde önemli haber olarak duyuruldu.



Fransız radyo ve televizyon kanalları da açıklamalara haber bültenlerinde geniş yer verirken, açıklama BFM ve France24 televizyon kanalları ile internet haber sitelerinde de ayrıntılı şekilde yer aldı.



Fransa Başbakanı Manuel Valls, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, genç kadının Türkiye’de ya da Suriye’de olabileceğini söylemişti.



Valls’in açıklamasından sonra Çavuşoğlu, AA’ya ayrıntılı ve kapsamlı açıklamalar yaptı.



Çavuşoğlu, AA editör masasında, ‘’Hayat Boumeddiene, 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye gelmiş. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde başka bir insanla Kadıköy'de bir otelde kalmış, sonra 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçmiş. O da telefon kayıtlarından belli oluyor" diye konuşmuştu.  



Yabancı savaşçılar konusunun Türkiye için ciddi bir mesele olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Daha Fransa sormadan, biz bu bilgeleri elde eder etmez paylaştık. 'Bakın aradığınız şahıs gelmiş, burada kalmış ve Suriye'ye kaçak bir şekilde geçmiş' dedik" ifadesini kullanmıştı.



Fransa’yı geçen hafta sarsan terör eylemlerinde üç ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, üç terörist ölü ele geçirilmişti. Teröristlerden Coulibally, yaptığı iki ayrı saldırıda, bir polis ile 4 vatandaşın ölümüne neden olmuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin