Aziz Nesin'in hayali gerçek oluyor!

Nesin Lisesi kuruluyor...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Nesin'in hayali gerçek oluyor!

2020’nin eylül ayında açılması planlanan lisede felsefeye, sanata ve matematiğe özel önem verilecek. Liseden çok bir “köy”’, bir “yaşam alanı” kurmak isteyen Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, Cumhuriyet'in sorularını yanıtladı...



İşte, o röportaj:



"-Neden lise açmaya karar verdiniz?



Babamın hayallerinden biriydi. Nesin Vakfı’nın son Yönetim Kurulu’nda “Yapmamız gereken en elzem, en önemli iş nedir” diye sormuştu. Kimse cevap veremeyince kendi vermişti cevabı: İlkokul kurmak.



Babamın vasiyetini harfiyen yerine getirdik. Şimdi hayallerini gerçekleştiriyoruz. Neredeyse hepsini gerçekleştirdik. Bir matematik enstitüsü istemişti mesela. Matematik enstitüsü olmasa da Matematik Köyü kurduk, daha da iyi oldu. Vakfın karşısındaki ve yanındaki arazileri almak istemişti ama parası çıkışmamıştı. Onları da aldık. Yayınevi kurmak istiyordu kitaplarını basmak için, ama zaman ayıramıyordu. Onu da kurduk. Vakfa havuz istiyordu, tiyatro salonu istiyordu, spor salonu istiyordu. Hepsini yaptık.Türkiye’ye döndüğümün ilk yıllarında ilkokul işine el attım. Hatta arsası, projesi bile hazırdı. Ama fizibilitesini tutturamadım."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler ali nesin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin