Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

'Ayşe Nur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülü' 14. yılında o isimlere gitti.

Google Haberlere Abone ol
Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

İHD “Ayşe Nur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülü” bu yıl Barış İçin Akademisyenler, Can Dündar, Erdem Gül, Tahir Elçi, İMC TV ve Refik Tekin'e verildi.



Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu



Ödüller Ayşe Nur Zarakolu'nun doğum günü 9 Mayıs'ta İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen törende verildi.



2015'te sansüre uğrayan Bakur Belgeseli, Roboski yürüyüşüne katıldığı için tutuklanan gazeteci Özgür Amed (Ethem Cağır), IŞİD'in öldürdüğü gazeteci Deniz Fırat (Leyla Yıldıztan) ve siyasi tutuklu Hasan Gülbahar ödüllendirilmişti. 



Dündar: Baskılar yoğunlaşıyor ama yoketmeyi başaramıyorlar



Gazeteci Can Dündar ödül konuşmasında “Türkiye’in tarihi bir ifade ve düşünce özgürlüğünün ezilmesinin, baskılara karşı duran insanların bedel ödediği bir tarihtir. İHD bunun en iyi tanıklarından biri. Bu ödülle o mücadelenin parçası olduğumuz hissetik. Baskılar yoğunlaşıyor ama yerde yatan bir kameraman çekime, gazeteler çıkmaya, akademisyenler hapisten yazmaya devam ediyorlar. Hiçbir zaman teslim olmayacağımızı göstermeye ve umuda çok ihtiyacımız var.” dedi.



Ayşe Nur Zarakolu kimdir?



İnsan hakları savunucusu, Belge Yayınlarının sahibi. 28 Ocak 2002'de yaşamını yitirdi. Ayşe Nur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü ödülleri, düşünce ve ifade özgürlüğü uğruna kendi mesleki alanında da ölümüne kadar mücadele veren, Türkiye'de düşünce özgürlüğü alanının genişlemesine katkıda bulunan İHD kurucularından ve yöneticilerinden Zarakolu anısına 2002'de verilmeye başlandı.  (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin