Aydın Engin: Bir MİT TIR'ları haberi daha yakalarsak yayınlarız

Cumhuriyet gazetesi yazarı, Cumhuriyet davasında açıklanan ara kararın ardından yazdı...

Google Haberlere Abone ol
Aydın Engin: Bir MİT TIR'ları haberi daha yakalarsak yayınlarız

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin, geçtiğimiz hafta görülen 19 sanıklı Cumhuriyet gazetesi davasında verilen ara kararın ardından dikkat çeken bir yazı kalame aldı.



"Yeni bir “MİT TIR’ları” haberi elimize geçerse, sadece ve sadece haberin doğru olup olmadığını, olanca meslek titizliğiyle sağlama bağlayıp, doğru ise duraksamadan, “Yav başımıza yeni belalar açılmasın” gibi ödlekliklere sırtımızı dönerek yayımlayacağız" diyen Engin'in yazısı şöyle:



Aydın Engin / Cumhuriyet:



"Meğer dünya dönmeye, ırmaklar akmaya, denizler dalgalanmaya, rüzgârlar esmeye devam ediyormuş. Oysa biz öncesiyle, sırasıyla, sonrasıyla on gündür “Cumhuriyet davası”na kilitlenmişiz; İstanbul Adalet Hamamı’nda bir yandan zırıl zırıl terleyip, bir yandan hukuk dersi, gazetecilik dersi vermeye çabalıyorduk. 



Bitti. Yani “biraz” bitti. Yedi arkadaşımızı kaptık. Dördünü şimdilik kapıp getiremedik. Bir de Emre İper, beş arkadaşımız hâlâ “Adalet ve hukuktan bağımsız yargının” tutsağı. 

Bir sonraki duruşma günü 11 Eylül. O güne kadar günlük görevlerimizi sırtlayıp 93 yaşındaki delikanlı Cumhuriyet’i her gün okurların eline, beleşçi (şaka şaka; ama biraz da gerçek) okurların ise bilgisayar ekranına sunmaya çabalayacağız. 



Mesela yeni bir “MİT TIR’ları” haberi elimize geçerse, sadece ve sadece haberin doğru olup olmadığını, olanca meslek titizliğiyle sağlama bağlayıp, doğru ise duraksamadan, “Yav başımıza yeni belalar açılmasın” gibi ödlekliklere sırtımızı dönerek yayımlayacağız."



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin