AYA İRİNİ, TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI’NI AĞIRLADI

Sabancı Vakfı’nın desteği, Akbank’ın öncü sponsorluğu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında çalışmalarını yürüten Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 2011 yılı turnesine Aya İrini’de verdiği konser ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
AYA İRİNİ, TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI’NI AĞIRLADI

H.Berlioz’un Roma Karnavalı Uvertürü ile konsere başlayan orkestra, J. Sibelius’ın Karelia Süiti’ni ve F. Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Konserini A. Dvorak’ın 9. Senfoni "Yeni Dünyadan" eseri ile bitiren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, dakikalarca ayakta alkışlandı.


Türkiye’nin en genç ve yetenekli piyanistlerinden Mertol Demirelli de, Liszt’in 1. Piyano Konçertosu yorumuyla Orkestra’ya eşlik etti.  5 yaşından bu yana piyano çalan,  yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’nin en önemli piyanist ve şefleriyle birlikte sahne alan Demirelli, performansıyla izleyicileri adeta büyüledi.


Gençler konsere kampta hazırlandı


Türkiye’nin önde gelen konservatuarlarından seçilen 16-22 yaş arasındaki 95 müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, turne programına 18 Ağustos – 7 Eylül arasında Sabancı Üniversitesi’ndeki kamp döneminde Şef Cem Mansur yönetiminde Tayfun Bozok, Gültekin Ulutaş ve Şafak Erişkin tarafından verilen eğitimlerle hazırlandı. Kamp döneminin ardından genç müzisyenler Aya İrini’de sergiledikleri ilk performansları ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.


Yurt içindeki ikinci konserini 27 Eylül’de Bursa’da verecek olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2011 yılı turnesine yurt dışı konserleriyle devam edecek. 2011 yılının “Almanya’ya İşçi Göçü’nün 50. Yılı” olması nedeni ile Almanya’da verilecek üç konserin ardından Avusturya’da gerçekleşecek iki konser ile turnesini tamamlayacak.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin