AY YAPIM'DAN AGB DENEK LİSTESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

© MEDYATAVA-AGB'nin reyting ölçümlerinde kullandığı denek listesinin Ay Yapım'ın eline geçtiği yönünde çıkan haberlere yapım şirketinden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
AY YAPIM'DAN AGB DENEK LİSTESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Reyting ölçümünde kullanılan peoplemeter cihazını evinde bulunduran deneklerin isim ve adreslerinin internette deşifre olduğu iddiası üzerine Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) 29 Eylül'de acil olarak toplanmış ve ardından 800 haneyi ölçüm dışı bırakma kararı alındığını açıklamıştı. 


Bu listenin ATV ve Kanal D'ye dizi çeken Ay Yapım'ın da eline geçtiği yönünde bugün bazı internet sitelerinde çıkan haberler üzerine Ay Yapım'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklama şöyle:


21.09.2011 günü Ay Yapım yetkilisine isimsiz bir e-mail ile AGB deneklerinin listesi olduğu iddia edilen bir liste yollanmıştır. Hangi amaçla yollandığını başka kişilere de gidip gitmediğini bilmediğimiz bu tuzak kokan e-mail e karşı Ay Yapım üzerine düşeni yapmış ve konuyu derhal çalıştığı TV kanalları olan ATV ve Kanal D yetkililerine iletmiş ve gereğinin yapılmasını talep etmiştir. Şu anda konuşulan süreç, geçtiğimiz hafta Ay Yapım ve TV kanallarınınTİAK ve AGB yetkililerine şikayeti ve haber vermesiyle başlamıştır.
 
Görsel medya sektörünü karıştırmak amaçlı, insanları ve kurumları zan altında bırakma ihtimali olduğunu düşündüğümüz bu olayın bütün boyutlarıyla açıklığa kavuşturulması ve söz konusu e-mail in kim tarafından ve nereden yollandığının tespiti için Ay Yapım geçtiğimiz hafta 2011/136968 soruşturma no'su ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Şu anda olay İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda soruşturma safhasındadır.
 
Bilgilerinize sunulur.
 
AY YAPIM

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin