AVRUPA YAKASI'NIN KOMİKLERİ BURHAN ALTINTOP VE ŞAHİKA ORTAK OLDU

Avrupa Yakası'nda Burhan Altıntop ve Şahika karakterleriyle herkesi ekrana kilitleyen ikili Engin Günaydın Binnur Kaya ortak şirket kurdu.

Google Haberlere Abone ol
AVRUPA YAKASI'NIN KOMİKLERİ BURHAN ALTINTOP VE ŞAHİKA ORTAK OLDU

AVRUPA YAKASI'NIN KOMİKLERİ BURHAN ALTINTOP VE ŞAHİKA ORTAK OLDU



Kısa süre önce sona eren Avrupa Yakası’nda yıllarca ‘Beyaz Türk’ ve üst düzey yönetici olma hayallerinin peşinden koşan Burhan Altıntop, böylelikle patronluk mertebesine de erişmiş oldu.
Tabii, kurulan yeni şirketin Avrupa Yakası ile pek bir ilgisi yok... Şirket, Engin Günaydın’ın çekimleri süren ilk filmi ‘Vaviyen’ ile ilgili.
Daha önce örneğine pek rastlanmayan bir biçimde, Vaviyen filmi için ‘Gitti Geldi Sinema Filmi Yapım Organizasyon İletişim Ticaret’ adlı yeni bir şirket kuruldu. ‘Gitti Geldi’, bir elektrik terimi olan Vaviyen’in Türkçeleştirilmiş hali.


Bol elektrikli film
27 Temmuz’da kurulan yeni şirketin ortakları, oyuncular Engin Günaydın (yüzde 20 ortak), Binnur Kaya (yüzde 10) ve Settar Tanrıöğen (yüzde 10); yönetmenler Durul Taylan (yüzde 5) ve Yağmur Taylan (yüzde 5) ile yapımcı İmaj firmasının sahibi Cemal Noyan (yüzde 25) ile yapımcılardan Müge Kolat (yüzde 25) oldu.
Engin Günaydın’ın memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde çekimlerine başlanan Vaviyen, hem gerilim hem komedi ögeleri barındırıyor. Günaydın filmde elektrikçilik yapan bir karakteri canlandırıyor.
‘Elektrik dünyası’nda geçen filmde, insanlar arasındaki enerji konu alınıyor. Engin Günaydın, sürpriz olması için şu an filmle ilgili bir çok ayrıntıyı gizli tutuyor. 
Filme ismini veren ‘Vaviyen’ ise, bir lambayı farklı farklı yerlerden yakıp söndürmeye yarayan çok kullanışlı bir elektrik anahtarı çeşidi. Örneğin uzun bir koridorun başına ve sonuna bu anahtardan koyarak, koridora girişte bir lambayı yakıp, çıkıştaki anahtarla kapatmak mümkün oluyor.


Dükkânın ismi değişti
Film için İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde ve Tokat’ta Engin Günaydın’ın ağabeyine ait elektrikçi dükkânında çekimler yapıldı.
Tokat’taki çekimlerde, Günaydın’ın ağabeyine ait Günaydın Elektrik’in ismi Güven Elektrik olarak değiştirildi. Çekim setinin 10 Ağustos’tan itibaren basına açılması bekleniyor.
Öte yandan, ‘Gitti Geldi’ şirketinin Vaviyen’in ardından yeni dizi ve film çekip çekmeyeceği ise merak konusu.  


Serkan Arman / www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin