'Avlu hangi cezaevine benziyor?'

Sina Koloğlu, köşesinde yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Avlu hangi cezaevine benziyor?'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina koloğlu da, Star'ın çok konuşulan iddialı dizisi Avlu'nun hangi cezaevine benzediğini yazdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Avlu hangi cezaevine benziyor?



Star TV’nin yeni dizisi ‘Avlu’ için şöyle bir cümle söylenmişti, “Dizi bittikten sonra, cezaevi gibi kullanılır o derece.” Peki ne kadar gerçek, ne kadar hayal ürünü bir cezaevi? ‘Hangi kadın cezaevine benziyor?’ diye sordum. Yanıt şöyle oldu: “Bakırköy’dekini (Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu) değil ama Ankara Sincan’daki kadın cezaevini inceledik.”



Ne kadarı gerçek?



‘Türk hapishanelerinde rap olur mu?’, ‘Gerçekçi değil, biraz kadın cezaevlerinde vakit geçirselerdi’ gibi laflar edildi. Yorumlara yanıt şöyle geldi: “Biz, fazla gerçeğe yaklaştırmaya çalışmadık. Sinematografi ve görsellik kayboluyor. Tercihimizi gerçeğin dışına çıkma pahasına görsellikten yana kullandık.” ‘Peki nereleri gerçek?’ diye sordum. “Mahkumların yaşadıkları tek kişilik odalar ve o oradaki ortak yaşam alanı. Ancak avlu diye bir şey yok. 3-5 odanın açıldığı küçücük, birbiriyle irtibatı olmayan, yalıtılmış havalandırma mekanları var. Yemekhane yok. Yemekler dışarıdan odalara, ortak yaşam alanlarına servis ediliyor ve mahkumlar orada yiyorlar, kendi aralarında” diye bir cevap aldım.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin