Attila İlhan vefatının 10'uncu yılında anıldı

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden şair ve yazar Attila İlhan vefatının 10. yılı dolayısıyla düzenlenen 'Attila İlhan 90 Yaşında' adlı etkinlikte anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Attila İlhan vefatının 10'uncu yılında anıldı

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden şair ve yazar Attila İlhan, vefatının 10. yılı dolayısıyla düzenlenen "Attila İlhan 90 Yaşında" adlı etkinlikte anıldı.



Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe katılan eşi Biket İlhan, ünlü şairi ilk kez Karşıyaka iskelesinde gördüğünü anlatarak, 90. yaşında sevenleriyle onu anmanın mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.



Attila İlhan'ın "Sırtlan Payı" isimli kitabını kendisine ithaf ettiğini dile getiren Biket İlhan, "22 yıllık bir beraberlik yaşadık. Onu kaybetmeden birkaç ay önceydi, bir akşam konuşurken 'iyi, kötü ne çok şey yaşadık seninle' demiştim. Hemen susturdu beni, 'seninle yaşadığım kötü hiçbir anımı hatırlamıyorum' dedi. Bu beni çok etkilemişti. Onu çok özlüyorum. En çok da şefkatini" dedi.



Etkinlikte konuşan Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı Başkanı Solmaz İlhan, vakfın kurulmasının, ünlü şairin en büyük arzusu olduğunu belirterek, "2008 yılında bu vakfı kurduk. Gençlerimize, bilim, sanat ve kültür anlamında faydalı olmaya, onlara İlhan'ın fikirlerini aktarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



Attila İlhan'ın yeğeni, oyuncu Kerem Alışık da etkinliğin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlhan için, "sadece kendi olan ama kendine ait olmayan çok büyük bir insan" tanımlamasını yaparak, şunları kaydetti:



"Attila İlhan hep bizimle. Ölmedi, gönlümüzde yaşıyor. Fikirleriyle, düşünceleriyle Türk edebiyatında büyük bir değer ve çok önemli bir düşünce adamıdır. Her zaman yerli ve Anadolulu. Yegane uygarlığın Batı'da olmadığını savunan, Batı'dan taklitçiliği ve özentiliği almadan, değerlerimize, geleneğimize, kültürümüze sahip çıkarak yaşamamız gerektiğini söyleyen ve bunu bizlere aşılayan büyük bir insandı. Farklı yaşamış, farklı düşünmüş ve bu farklılığı ile toplumun her kesimine mal olmuş biridir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin