Aslı Erdoğan'ın avukatı: Hastaneye sevk işkenceye dönüşüyor

Tutuklu Aileleri İle Dayanışma Derneği (TUAD), Türkiye'de 100'e yakını ağır olmak üzere 700 kadar hasta tutuklu ve hükümlü olduğunu tahmin ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Aslı Erdoğan'ın avukatı: Hastaneye sevk işkenceye dönüşüyor

Yazar Aslı Erdoğan bu kişilerden biri. 56 gündür tutuklu olan Erdoğan'ın avukatı Erdal Doğan, çeşitli sağlık sorunları olan yazarın her hastaneye sevkinin, "işkence ve kötü muamele hâli" yarattığını söyledi.



Erdoğan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesiydi. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin gazete hakkında verdiği kapatma kararının ardından 17 Ağustos'ta gözaltına alınmış, iki gün sonra da tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderilmişti.



Yazar, cezaevinden Cumhuriyet gazetesine gönderdiği ve 24 Ağustos'da yayımlanan mülakatında havalandırmaya çıkarılmadığını ve kendisine içme suyu verilmediğini söylemişti. Ayrıca astım, pankreas ve sindirim sistemindeki sorunlara ve şeker hastalığının diyabete dönüşmesi riskine rağmen, beş gün ilaçlarının verilmediğini de anlatmıştı.



Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak, Aslı Erdoğan'la ilgili iddiaların "gerçeği yansıtmadığını", yazara ilk kabul muayenesinde "IBS (irritabl bağırsak sendromu) ve astım teşhisi" ile reçete edilen ilaçların, 23 Ağustos'ta teslim edildiğini kaydetmişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin