Arkadaşı Muhammed Ali'nin en çok korktuğu şeyi açıkladı

Yazar ve radyo yapımcısı Abdülmalik Mücahit, yakın arkadaşı ABD'li boksör Muhammed Ali'yi anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Arkadaşı Muhammed Ali'nin en çok korktuğu şeyi açıkladı

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li boksör Muhammed Ali'nin yakın arkadaşı yazar ve radyo yapımcısıAbdülmalik Mücahit, efsane boksörün bir dava adamı olduğunu belirterek, "Kendisine, en çok neden korktuğunu sordum. Önce şakayla karşısında oturan eşini işaret ederek 'eşim' dedi. Sonra da 'En çok Allah'ın beni cennetine koymamasından korkuyorum' cevabını verdi." sözleriyle anlattı.



Muhammed Ali ile son yaptığı görüşmedeki anılarını da paylaşan Mücahit, Ali'yi "son derece alçak gönüllü ve eğlendirici" bir kişi olarak niteledi. Mücahit, şunları kaydetti:



"Buluşmamızda espri yaparak, burnuna yumruk atmamı, fotoğrafçıya da o anı çekmesini istedi. Tabii ben de göstermelik olarak yumruğumu burnuna uzattım. Ama, o bana bir yumruk atsa kim bilir ne olurdum. Sonra kendisine en çok neden korktuğunu sordum. Önce şakayla karşısında oturan eşini işaret ederek 'eşim' dedi. Sonra da 'En çok Allah'ın beni cennetine koymamasından korkuyorum' cevabını verdi. Bu sözlerin üzerine başta eşi olmak üzere ben dahil odadakiler ağlamaya başladık. Arkasından, Muhammed Ali'nin elini tuttum ve şöyle dedim; 'Kardeşim Muhammed Ali, sen bütün insanlar için çalıştın. İnşallah, Allah seni cennetine koyacak.' Sonra bana doğru baktı ve düşünceye daldı. Bütün bu anlar fotoğraflandı ve ölümsüzleşti."  (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin