Arif Sağ 'iyileştim' dedi Orhan Gencebay görevi devretti!

MESAM başkanlık görevini dönüşümlü olarak üstlenen Orhan Gencebay ve Arif Sağ arasında devir teslim oylama ile gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Arif Sağ 'iyileştim' dedi Orhan Gencebay görevi devretti!

Orhan Gencebay, kurucuları arasında yer aldı ve başkanlığını yürüttüğü Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu toplantısında Arif Sağ’ın İyileştim, başkanlığa hazırım” sözleri üzerine başkanlığı devretti.



Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’ın haberine göre; müzisyenlerin telif haklarını korumak için açılan birlikte centilmenlik anlaşması yapan Orhan Gencebay ve Arif Sağ başkanlık görevini birer yıl arayla dönüşümlü olarak yapacaktı. Ancak Arif Sağ’ın kanser tedavisi görmesi nedeniyle Gencebay’ın görevi 20 aya uzadı.



Oylama ile Arif Sağ



Arif Sağ’ın görevine dönmek istemesi üzerine yapılan oylamada Orhan Gencebay 5 oy, Arif Sağ 6 oy aldı. Cahit Berkay, Metin Karataş, Ali Haydar Timisi, Ali Rıza Binboğa, Ahmet Selçuk İlkan, Recep Ergül, Suat Suna, Celal Ulusu ve Fuat Güner gibi isimlerden oluşan yönetim kurulu, Mart ayındaki seçimlere kadar Arif Sağ’ın başkanlığında görev yürütecekler. Sağ yaptığı çalışmalardan dolayı Gencebay’a teşekkür ederken mart ayında yapılacak yeni seçimlerde yine listesinde kendisine yer vereceğini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin