Arıcılık yapan Ayşe rolüne hazırlanan Meryem Uzerli, korkusunu nasıl yenecek?

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli'nin geçen aylarda bağımsız bir filme destek vereceği gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Arıcılık yapan Ayşe rolüne hazırlanan Meryem Uzerli, korkusunu nasıl yenecek?

Bu projenin de Eylem Kaftan'ın "Kovan" adlı filmi olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Eylem Kaftan, birçok sinema platformundan da ödüller alan senaryosunu, bu ay TRT'nin ortaklığında beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor.



Arıcılık yapan Ayşe rolüne hazırlanan Meryem Uzerli, korkusunu nasıl yenecek?



"Kovan" filminde Ayşe adında arıcılık yapan bir kadına hayat verecek olan Meryem Uzerli ile gözlem için ziyaretlere başladıklarını belirten Kaftan, şöyle konuştu:



"Filmin öyküsü TRT Belgesel'de şehirli çiftçilerle ilgili yaptığım programda karşılaştığım bir karakterin hikayesine dayanıyor. Filmde arıcılık yapan bir kadının doğayla mücadelesini anlatacağız. Meryem Uzerli gibi harika bir oyuncuyla çalışacağımız için ayrıca çok mutluyuz. Meryem çok tatlı ve doğal bir insan. Kendisini role adadı. Saçının rengini de değiştirerek karakter için dönüşüme girdi. Siyah saç çok yakıştı. Arıcılara ziyarete de başladık. Hiç kolay bir şey değil. Meryem'in bu konuda bir korkusu vardı. Onu yavaş yavaş aşacak. Ben de belgeselci olduğum için her şeyin sağlamasını yaparak hareket edeceğim. Gerçeklikten yola çıkarak alıştıra alıştıra reel sahneler çekeceğiz." 



Arıcılık yapan Ayşe rolüne hazırlanan Meryem Uzerli, korkusunu nasıl yenecek? - Resim : 2



Okuma provaları başlayan "Kovan" filminin dört ana karakter etrafında döndüğünü anlatan Eylem Kaftan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Filmimizde Feyyaz Duman, İlker adında bir doğa görevlisini canlandıracak. Burcu Salihoğlu da var. Ayrıca çok önemli bir erkek karakterimiz daha var. Ancak henüz onunla anlaşma yapmadık. O yüzden ismini söyleyemiyorum. Çekimlere ağustos ortasında Artvin'in bir dağ köyünde başlıyoruz. Artvin çok iyi korunmuş. İnsan ve doğanın en uyumlu yaşadığı şehir. Biz de bölge halkından çok büyük destek görüyoruz. Çekimlerimizi 1 ayda tamamlamayı planlıyoruz." 



 



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin