Ankara saldırısıyla ilgili önemli gelişme! Meğer bombacı tanıdıkmış!

Canlı bombalardan birinin kimliği netleşti.

Google Haberlere Abone ol
Ankara saldırısıyla ilgili önemli gelişme! Meğer bombacı tanıdıkmış!

Ankara’da 97 kişinin öldüğü katliam sonrası bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen polis, Suruç bombacısının ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün görüntüsüne ulaştı. Alagöz’e ait olduğu belirtilen ancak net olmayan görüntü, dijital uygulamalarla netleştirildi



Ankara'daki canlı bomba saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, canlı bomba olduğu değerlendirilen bir kişinin fotoğraflarıyla patlamada parçalanan kafatası ve yüz dokularının eşleştiği bildirildi. Emniyet kaynakları, “Daha önce istihbarat birimleri tarafından ismi bilinen, IŞİD ile bağlantılı olarak eylem yapacağı noktasında belli süre istihbarat takibinde olan bir kişi. Canlı bombanın bu kişi olacağı noktasında somut deliler var” dedi.



Adıyaman nüfusuna kayıtlı şahsın, IŞİD ile bağlantılı olarak Suriye’ye geçtiği, burada bomba eğitimi aldıktan sonra yasadışı yollarla Türkiye’ye girdiği öne sürülüyor. MİT’in de takip listesinde olan söz konusu kişinin Türkiye’ye geçtikten sonra izini kaybettirdiği, yapılan istihbarat çalışmalarında bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi. Kimliğinin kesin tespiti için aileden alınan DNA eşleşmesinin sonucu bekleniyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin