Ankara saldırısına dünyadan tepki yağdı!

Dün akşam saatlerinde Ankara'yı kana bulayan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dünyadan tepki yağdı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara saldırısına dünyadan tepki yağdı!

Dün akşam saatlerinde Ankara'yı kana bulayan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin ise yaralandığı saldırıya tepki yağarken, Türkiye'ye dayanışma mesajları iletildi.



Hürriyet'te yer alan habere göre, Dünyadan gelen mesajlar şöyle:



İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON

"Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü."

 



BM GENEL SEKRETERİ BAN Ki-MUN

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, "Ankara'nın merkezinde ve iş çıkış saatinde" meydana gelen saldırıyı kınayarak kurbanların ailelerine taziyelerini gönderdi. Terör saldırısının faillerinin süratle yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını dileyen Ban, "Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir" ifadesini kullandı.



NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG

"Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır."



LİTVANYA CUMHURBAŞKANI DALIA GRYBAUSKAITE 

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.



ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ MARK TONER

"ABD, bugün Ankara’da Türk askeri personeli ve sivillere yönelik terörist saldırıyı güçlü biçimde kınamaktadır. Ölenlerin ailelerine derin başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. NATO müttefikimiz Türkiye’yle ortak terörizm tehdidine karşı mücadeledeki güçlü ortaklığımızı teyit ederiz."



İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI MARGOT WALLSTRÖM

"Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum."

 



AVRUPA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.



LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI EDGARDS RINKEVICS

Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 



ABD ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ SÖZCÜSÜ NED PRICE

"Terörizme karsı, NATO üyesi ve IŞİD'e karşı mücadelede güçlü bir ortağımız olan Türkiye’nin yanındayız"



 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin