Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı ve Yayın Yönetmenliği görevine hangi isim getirildi?

Ajansta, Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Tek, görevini kime devretti?

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı ve Yayın Yönetmenliği görevine hangi isim getirildi?

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerine Ömer Ekşi getirildi.

 

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Editör Masası'nda yaptığı konuşmada, AA Haber Akademisi'nin bu dönemde çok yoğun bir çalışma sürdürdüğünü, gelecek dönemde özellikle İngilizce yayınlar konusunda çalışmaların daha da artacağını söyledi.



Öztürk, bu kapsamda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Tek'in Haber Akademisi Koordinatörlüğüne atandığını, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Yayın Yönetmenliği  görevine ise halen Türkiye Haberleri ile Uluslararası Haberler Yayın yönetmenlikleri görevlerini sürdüren Ömer Ekşi'nin getirildiğini bildirdi.



Başta Kuzey Irak'taki gazeteciler olmak üzere Ortadoğu'dan AA'ya eğitim konusunda çok yoğun talep olduğunu bildiren Öztürk, bu konudaki işbirliği çalışmalarını Akademi üzerinden yapmak istediklerine işaret etti.



Bu kapsamda Tek'in Akademi'de daha fazla görev almasını ve burada yoğunlaşmasını arzu ettiklerini belirten Öztürk, bugüne kadarki katkıları dolayısıyla Tek'e teşekkür etti.



AA Genel Müdürü Öztürk,  2 yıldır AA'da haber alanında yoğun çalışma içinde bulunan Ekşi'nin bundan böyle Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görevini yürüteceğini vurgulayarak, "Bundan sonraki dönemde haber konusunda Ömer Bey, Akademi ve eğitim çalışmaları konusunda da Ahmet Bey daha yoğun şekilde çalışacak. Bu süre içinde bazı arkadaşlarımızın görevlerinde de bazı değişiklikler yapacağız. Yeni dönemde biraz daha tazelenmiş olarak, yeni arkadaşlarımıza yeni görevler vererek enerjimizi artırmayı düşünüyoruz" dedi.



AA Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü son iki yılda yardımcı muhabirlerden yayın yönetmenine kadar bütün çalışanların büyük gayret gösterdiğini ifade eden Öztürk, "Bunu Başbakanımızdan Dışişleri Bakanımıza, normal bir muhabirden gazetelerin yayın yönetmenlerine, Ankara temsilcilerine kadar gittiğim her yerde gururla duyuyorum, bu gururu da sizinle de paylaşıyorum. Çünkü bu tablo sizin eseriniz. Bu, tarihe tanıklık eden, not düşen ve bir hikaye yazan ekibin işidir. Ekip çalışması olmadan kimse bu hikayeleri yazamaz. Ekip ruhu dediğimiz kavramın meyvelerini şu anda topluyoruz" ifadesini kullandı.



"Yeni bir devir başladığını anlatmamız gerekiyor"



"Üzücü haberler, dramatik fotoğraflar, can yakan videolar ama bizim işimiz bu. Biz bu iş için kendimizi yetiştirdik, hazırladık" diyen Öztürk, şöyle devam etti:



"Bu coğrafyanın kaderi böyle, savaşlar, katliamlar, sürgünler, bombalar var ama bu coğrafyada güçlü olmayan da maalesef ayakta kalamıyor. Mısır'da Anadolu Ajansının olmadığını varsayalım. Kesinlikle haber seyri başka türlü devam edecekti. Batı'nın demokrasi, etik, yayın ilkesi, haber anlayışı bugün itibarıyla Mısır'da yaşananlarla, Gezi olaylarında yaşananlarla beraber çökmüştür. Artık bundan sonra hiçbir şekilde bize demokrasiyi anlatamazlar, Batı'nın yayın ilkelerini, etik kuralları anlatamazlar. O yüzden kendimiz oluşturmalıyız bunu. Yani kendi yayın ilkelerimizi, kendi yayın kurallarımızı, etik anlayışımızı biz oluşturmalıyız.



Eğer Kahire'de darbe yapan kesim de darbeye maruz kalan kesim de AA'ya güveniyorsa işte bu Batı'ya örnek olabilecek bir davranıştır. Bundan sonra hiçkimse Batı referanslı ve Batı'ya dayandırımış kavramlar kullanmayacaktır. Kişisel olarak söyüyorum, bundan böyle hiçbir şekilde Batı merkezli medyanın yayın ilkelerine atıf yapmayacağım, hiçbir şekilde o ilkelerle ilişki kurmayacağım. Ama bizim onlara örnek olabilecek bir yayıncılık göstermemiz gerekiyor. Eğer sizin haberleriniz son 6 ayda bütün bu krize rağmen ve krizdeki tutumunuza rağmen tekzip edilmiyorsa, hakkınızda yalan haber yazdı denmiyorsa, bunu  görmeleri gerekir. Artık bu Batı merkezli baskılardan da usandık. 'Batı medyası böyle yapıyor siz böyle yapıyorsunuz.' Bu devir artık böyle gitmeyecektir, değişecektir. Sadece medya alanında değil demokrasi alanında da böyle olacaktır."



Bu kapsamda kendilerine çok fazla görev düştüğünü dile getiren Öztürk, "Bizim artık dünyaya yeni bir medya anlayışını sunmamız gerekiyor. Yeni bir devir başladığını anlatmamız gerekiyor. O yüzden Akademi alanında çok iyi çalışmalar yapmamız lazım. Konferanslar, seminerler, uluslararası toplantılar. Bu alanda yoğun çaba göstermemiz lazım" diye konuştu.



"Ajansa hangi heyecanla girdiysem aynı noktadayım"



Ömer Ekşi de şimdiye kadar görev aldığı tüm pozisyonların hakkını vermeye çalıştığını söyledi. Sorumluluğunun büyüklüğüne ve önemine dikkati çeken Ekşi, "Ajansa hangi heyecanla, hangi idealle, hangi azimle girdiysem aynı noktadayım" dedi. 



Ahmet Tek de tüm AA çalışanlarından helallik istedi. Anadolu Ajansında uzun yıllar güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tek, "Özellikle bizim gibi kurumlarda esas olan değişimdir. Bu değişimin hayırlı olacağına inanıyorum. Ekşi'ye başarılar diliyorum" diye konuştu.



Ömer Ekşi



Kilis'te doğan Ömer Ekşi, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. Öğrencilik döneminden itibaren gazete ve dergilerde çalışmaya başladı, çeşitli yayın organlarında temsilci, yazar, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak görev aldı. 



Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif roller üstlendi, özellikle hukuk, insan hakları, siyaset felsefesi ve uygulamaları üzerine çalışmalar yaptı. 



Medya ve tanıtım alanında faaliyet yürüten özel bir işletme kurdu ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptı. TBMM'de danışmanlık ve yayın editörlüğü görevlerinde bulundu. Çeşitli bakanlıklarda ve kamu kuruluşlarında iletişim danışmanlığı ve metin yazarlığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Anadolu Ajansı’nda göreve başladı, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmenliği ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmenliği görevlerini sürdürdü.



Ömer Ekşi, evli ve iki çocuk babası. AA 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin