Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen '5. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi' başladı.
AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafi konumunun hem zorlukları hem de sorumlulukları bir araya getirdiğini söyledi.
Balkanlardaki bir çatışmanın üzerinden 5-10 yıl geçmeden savaşın Ortadoğu'ya, yine 5-10 yıl geçmeden Kafkasya'ya kaydığını, Türkiye'nin bu fasit daire içinde büyük sorumluluklar taşıdığını vurgulayan Özkaya, "Bizim, bu coğrafyanın mensupları olarak, burada olan biteni en doğru ve en yakın noktadan dünyaya ulaştırma, bu coğrafyanın, bu toplulukların mesajlarını iletme sorumluluğumuz var" dedi.
Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal da Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada savaşın, gözyaşının kısa vadede sona ermesinin mümkün görünmediğini dile getiren İnal, "Bunun üzerine doğal afetler de eklendiğinde bu coğrafyada olağanüstü hal eğitimi almış basın mensuplarının faaliyet yürütmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor" diye konuştu.
AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ise basın mensuplarının olağanüstü durumlarda nasıl davranacağını bilmesinin önemine işaret ederek, "İnşallah alacağınız eğitim sonunda, gideceğiniz görev yerlerinde sağlıkla, herhangi bir riskle karşı karşıya kalmadan görevlerinizi yerine getirirsiniz" dedi.
Savaş ve afetlerle ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla yapılan eğitim, 12 gün sürecek. Eğitimin teorik ve uygulamalı dersleri, AA'nın tecrübeli gazetecileri ve Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından verilecek.