Altılı Masa'ya "Yeter! Söz Milletindir" çağrısı. Erdoğan'ın iletişim hatası yaptığını belirten Barış Yarkadaş'tan Altılı Masa'ya hem çağrı yaptı hem de uyarıda bulundu: Sakın açıklamayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Demokrat Parti’nin 1950’de kullandığı “Yeter! Söz Milletindir” sloganını kullanıp seçim startı vermesiyle ilgili dikkat çekici bir yazı yazan gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın bir iletişim hatası yaptığını belirtti Altılı Masa'ya bu slogan üzerinden çağrı yaptı. "Erdoğan’ın hatası Altılı Masa’nın lehine çevrilmelidir." diyen Yarkadaş, 30 Ocak'taki Millet İttifakı toplantısı için liderlere çok önemli bir uyarıda bulundu: O gün sakın açıklamayın.

Google Haberlere Abone ol
Altılı Masa'ya "Yeter! Söz Milletindir" çağrısı. Erdoğan'ın iletişim hatası yaptığını belirten Barış Yarkadaş'tan Altılı Masa'ya hem çağrı yaptı hem de uyarıda bulundu: Sakın açıklamayın

Altılı Masa’yı oluşturan CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları önce 26 Ocak, ardından ise 30 Ocak’ta buluşacaklar.

Liderlerin 26 Ocak’ta İYİ Parti’nin ev sahipliğinde yapılacak olan toplantısında “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci’’ne son şekli verilecek. Aynı toplantıda seçmenin takdirine sunulacak olan ‘’Hükümet Programı’’ da tüm başlıklarıyla netleştirilecek. Liderler, 30 Ocak’ta açıklanacak olan dokuz ana başlık ve 73 alt başlıktan oluşan programın altına imza atacak ve böylece Altılı Masa yeniden “Millet İttifakı’’na dönecek.

ERDOĞAN’IN İLETİŞİM HATASI

Tabii bu arada yeri gelmişken, Altılı Masa’ya bir de öneride bulunalım. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altılı Masa’nın bileşenlerinden olan Demokrat Parti’nin 1950’de kullandığı “Yeter! Söz Milletindir” sloganını yeniden dolaşıma soktu.

AKP açısından siyasal iletişim hatası olan bu çıkış hem Demokrat Parti hem de Millet İttifakı tarafından doğru kullanılmalı ve Erdoğan’ın hatası Altılı Masa’nın lehine çevrilmelidir.

Şu çok açık ki; Erdoğan bu sloganı kullanmaya devam ettiği takdirde, hemen hemen her gün “Millet İttifakı’’nın dolaylı yoldan propagandasını yapacaktır. Altılı Masa da bu yüzden bir an önce Millet İttifakı ismini kullanmaya başlamalıdır.

İKİ GÜNÜ DE DOĞRU DEĞERLENDİRİN

Gelelim diğer fırsata.

Altılı Masa, bir süredir dağınık bir görüntü veriyor. Bu da seçmende güvensizlik ve belirsizlik  yaratıyor.

Hem 26 Ocak hem de 30 Ocak’ta yapılacak olan iki ayrı toplantı ve sunum, bu dağınık görüntünün ortadan kaldırılması ve seçmene güven verilmesi için bir milat olarak değerlendirilmeli tüm adımlar buna göre atılmalıdır.

30 Ocak’ta ortaya konacak olan program, toplumun en geniş kesimlerini ikna edecek bir dille anlatılmalı ve hiçbir lider bu programın dışına çıkmamalıdır. Tabii kurmaylar da…

Bu başarıldığı takdirde, AKP’nin “Bunlar ülkeyi yönetemezler, her birinden ayrı ses çıkıyor’’ demagojisi de etkisiz hale gelecektir.

 

O GÜN SAKIN YAPMAYIN!

Altılı Masa’nın bileşenleri, 30 Ocak’ta yapılacak olan toplantıda adayın ismini de kesinlikle açıklamamalıdır. Zira; o gün yapılacak olan bir açıklama, hükümet programını gölgede bırakır ve ortaya konulan programın tartışılmasını engeller.

Altılı Masa liderleri, siyasal iletişimi tüm boyutlarıyla ele almalı, ittifakın adayı da şubat ayının ilk haftasında açıklanmalıdır.

Zira bu süreç artık daha fazla uzatılmadan, seçim çalışmaları bir an önce başlatılmalı ve AKP’nin yenileceği düşüncesi pekiştirilmelidir.

İTTİFAKIN ADAYI KİM OLMALI?

Son söz:

İttifakın cumhurbaşkanı adayı kesinlikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır.

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’yı bugüne taşıyan, özveri gösteren, fedakârlık yapan ve topluma güven veren bir profil çizdi. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı, herkese nefes aldıracaktır. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin