Almanya: Basın özgürlüğü Türkiye ile müzakere konusu değil!

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli basın özgürlüğünün Türkiye ile müzakere edilmeyecek bir konu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya: Basın özgürlüğü Türkiye ile müzakere konusu değil!

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli, Türkiye ile son dönemde yaşanan krize yönelik soruya yanıt verdi. Chebli,  "Birçok konuda Türkiye ile Almanya'nın çıkarları ortaktır. Ancak basın özgürlüğü bizim için müzakere edilmeyecek bir konudur. Bu da açık bir şekilde dile getirilmiştir" dedi.



Almanya: Basın özgürlüğü Türkiye ile müzakere konusu değil!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman NDR televizyonundaki Extra 3 adlı bir mizah programında hicvedilmesi üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.



Alman Der Spiegel dergisisine göre görüşmede Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Erdmann’dan, Erdoğan’ın eleştirildiği şarkının videosunun internet sayfasından silinmesini talep ettiği. Dergi, programın yayından kaldırılmasının istendiğini de öne sürdü.



Ankara'nın tavrı, Almanya'da muhalefetin ve basın kuruluşlarının sert tepkisine neden olmuştu.



Extra 3 ise Erdoğan’ı hicveden şarkıyı bu kez İngilizce altyazı ile yayımlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hicveden şarkı, "Erdowi, Erdowo, Erdogan" adını taşıyor.



Ünlü Alman şarkıcı Nena'nın 1980'lerde çok sevilen bir şarkısına Erdoğan'ı hicveden sözler yazıldı.



Şarkı eşliğinde yer verilen görüntülerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı için lüks harcamalar yapıldığı dile getiriliyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin