Alman gazeteci ve yazarlardan Türkiye kampanyası

Almanya’dan yazar ve gazeteciler, Alman hükümetinden Türkiye’de düşünce özgürlüğü konusunda daha fazla çabalamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Alman gazeteci ve yazarlardan Türkiye kampanyası

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Uluslararası Yazarlar Derneği PEN’in Almanya şubesi, Alman yayınevleri, kitabevlerinin çatı kuruluşu Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’den Türkiye’de düşünce özgürlüğü sağlanmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı.



Change.org sitesinde, “Bayan Merkel, Bay Juncker: Türkiye’den düşünce özgürlüğü isteyin” başlığıyla başlatılan imza kampanyasında, Türkiye’de darbe girişiminden bu yana hükümeti eleştiren gazeteci ve medya kuruluşlarına karşı hareket edildiği, gazetecilerin pasaportlarının ellerinden alındığı, yazarların tutuklandığı belirtilerek, “Medya grubu olan 130 şirket kapatılmış, buna ek olarak 29 kitap basım evi de kamulaştırılmıştır. Yazarlar ve yayıncılar korku ve varoluşsal kaygı içinde bulunmaktadırlar” denildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e hitaben hazırlanan imza kampanyası dilekçesinde, şu görüşlere yer verildi:



PAZARLIK KONUSU YAPMAYIN



“Bu nedenle Federal hükümet ve Avrupa Birliği Komisyonu’nundan talebimiz, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu duruma karşı net bir duruş sergilemeleri, verecekleri kararlar, eylemleri ve yapacakları açıklamaları ile tavizsiz ve etkin bir şekilde düşünce özgürlüğünü talep etmeleri ve bunu pazarlık konusu yapmamaları. Türkiye ve dünyanın başka bir yerinde düşünce özgürlüğü saldırı ve ağır sınırlamalara maruz kaldığında, Federal hükümet ve Avrupa Komisyonu bu ülkelere karşı politikalarını gözden geçirmelidir. Ayrıca, mağdur gazeteci ve yazarların, Almanya tarafından sağlanacak, örneğin bürokrasisi olmayan engelsiz acil yardım vizesi uygulaması gibi hızlı bir şekilde yardıma ihtiyaçları vardır.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin